Δέκα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τη Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή
News

Δέκα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τη Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή

Πριν από 30 χρόνια τέτοιες μέρες βγήκε στους κινηματογράφους το πρώτο Police Academy ή όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε στην Ελλάδα «Η μεγάλη των μπάτσων σχολή».

Μία από τις καλύτερες κωμωδίες της δεκαετίας του 80 που δημιούργησε ένα μεγάλο franchise ταινιών (όχι τόσο επιτυχημένων είναι η αλήθεια) και μας γνώρισε σε μία από σειρά από θεότρελους χαρακτήρες.

Για να γιορτάσουμε αυτά τα 30 χρόνια σας παρουσιάζουμε δέκα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το Police Academy (με τη βοήθεια του UPROXX).

1) Η ευγενική και σε εκνευριστικό σημείο σιγανή φωνή της Hook είναι εμπνευσμένη από τον Michael Jackson. Η ηθοποιός Marion Ramsey είχε την ιδέα μετά απαό μία συνάντηση της με τον βασιλιά της ποπ.

hooks

2) Ο Michael Winslow είναι ο μοναδικός ηθοποιός που έχει συμμετάσχει σε όλες τις ταινίες αλλά και στην τηλεοπτική μεταφορά.

michael-winslow

3) Ο Steve Guttenberg πήρε τον ρόλο του Mahoney παρά το γεγονός ότι από audition είχαν περάσει πολλά μετέπειτα μεγάλα ονόματα του Hollywood, όπως oι Bruce Wills Michael Keaton, Tom Hanks.

police
4) Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη υπάρχει μέχρι και σήμερα ένα stunt show βασισμένο στις ταινίες.

[iframe]<iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/8vp0w2u4c4s?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

5) Η πρώτη ταινία παρά τις κακές κριτικές ήταν τεράστια επιτυχία στο Box Office. Με μπάτζετ 4.5 εκατομμύρια δολάρια έφερε στα ταμεία 81 εκατομμύρια (μόνο στην Αμερική) και ήταν η 6η πιο επιτυχημένη ταινία του 1984.

police_academy_1

6) Ο χαρακτήρας του Larvell Jones δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο. Φτιάχτηκε ειδικά για τον Michael Winslow όταν οι υπεύθυνοι του κάστινγκ τον είδαν σε μία παράσταση stand up comedy.

[iframe]<iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/STbTJq2ndWI?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

7) To περίφημο Blue Oyster δεν είναι πραγματικό μπαρ στην Καλιφόρνια. Οι σκηνές γυρίστηκαν στο Silver Dollar Room στο Τορόντο.

[iframe]<iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/nlGclIZV5JQ?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

8) Οι ηθοποιοί Scott Thompson και Brant von Hoffman φορούσαν περούκες στο μεγαλύτερο διάστημα των γυρισμάτων και αυτό γιατί η σκηνή που ξυρίζουν τα κεφάλια τους ήταν από τις πρώτες που γυρίστηκαν.

buzz

9) Ο ενθουσιασμός της Callahan με τα όπλα δεν ήταν ψεύτικος. Η Leslie Easterbrook ήταν μέλος της NRA ενώ έχει κυκλοφορήσει και το δικό της βίντεο για σκοπευτές.

gun

10) Η φάρσα με τον τηλεβόα βασίστηκε σε πραγματική φάρσα που είχε γίνει στον βρετανό σκηνοθέτη Michael Winner.

[iframe]<iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/HBFMB6F6nms?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ