Η δεύτερη νιότη των Anathema
News

Η δεύτερη νιότη των Anathema

Οι Anathema εμφανίζονται το Σάββατο στην Αθήνα στο Stage Volume 1 και την Κυριακή στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης.  

Εκεί γύρω στο 2006-2007 αν πιάναμε μία συζήτηση για τους Anathema θα είχε χαρακτήρα νοσταλγικό.

Άλλοι θα μιλούσαν για τις πρώτες τους δουλειές με τον πιο doom/death χαρακτήρα που απέκτησε gothic πινελιές στη συνέχεια (όπως ήταν και η τάση στα μέσα της δεκαετίας του 90 και άλλοι για τον πιο πειραματικό και μελωδικό ήχο που τελειοποίησαν στα Alternative 4 και Judgment.

Και τι δισκάρες ήταν αυτά τα δύο. Κατάφεραν να χαρακτηρίσουν μία ολόκληρη εποχή. Νοσταλγία και μόνο λοιπόν αφού στη συνέχεια οι Anathema ξεγύμνωσαν ακόμα περισσότερο τον ήχο τους αφαιρώντας εντελώς τις όποιες heavy στιγμές την ίδια εποχή που το ρεύμα γύρναγε περισσότερο προς το groove.

Η δισκογραφική τους απουσία για επτά ολόκληρα χρόνια, έμοιαζε να μαρτυρά την παραδοχή τους ότι πλέον δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις επιταγές της εποχής. Εκεί στο 2010 όμως κάτι άλλαξε. Ο πρώτος τους δίσκος από την εποχή του A natural Disaster έφτασε ως μία μεγάλη δήλωση από πλευράς τους.

We’re here Because we’re here. Τόσο απλό και τόσο ξεκάθαρο. Και ξαφνικά όλοι μας καταλάβαμε ότι δεν είχαμε να κάνουμε με μία μπάντα που επέστρεψε μόνο και μόνο για να ζήσει με τις δόξες του παρελθόντος, αλλά είχε τη δικιά της ολοκληρωμένη μουσική πρόταση. Αυτό κάνουμε, αυτοί είμαστε και πλέον είμαστε συνειδητοποιημένοι.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”422″ src=”//www.youtube.com/embed/Mk0OF9DdVhw” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Και η τίμια προσπάθεια τους αγκαλιάστηκε από το κοινό που τους υποδέχθηκε ξανά. Σε ένα μουσικό γαλαξία που πλέον δεν κοιτάει ταμπέλες, αλλά αποτελέσματα, οι Anathema έγιναν ξανά μέλη της Hard Rock και Metal κοινότητας παρά το γεγονός ότι δεν παίζουν ούτε hard rock ούτε metal.

Και αν πολύς κόσμος ήταν ακόμη επιφυλακτικός επειδή μπορεί να είδε το άλμπουμ απλά ως μία αναλαμπή, η συνέχεια ήρθε για να μας ανεβάσει όλους μαζί στο νέο βαγόνι που ετοίμασαν για εμάς οι Anathema. Τόσο το Weather Systems του 2012 όσο και το φετινό Distant Satellites επιβεβαίωσαν τη δεύτερη νιότη που περνάει η μπάντα και μας δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι έχουν ξεπεράσει τα είκοσι χρόνια ως μπάντας έχουν παρά πολλά ακόμα να προσφέρουν στον χώρο που επέλεξαν να κινούνται.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”422″ src=”//www.youtube.com/embed/q2bwKAPgsyA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Και τι καλύτερο για όλα αυτά που συζητάμε από τις δύο εμφανίσεις τους την Παρασκευή και το Σάββατο στην Ελλάδα. Τους έχουμε δει πολλές φορές στην Ελλάδα είναι η αλήθεια, αλλά μεταξύ μας τώρα δεν τους χορταίνουμε. Και αφού αυτές οι εμφανίσεις θα είναι και οι πρώτες της ευρωπαϊκής τους περιοδείας που θα κρατήσει περίπου τρεις μήνες θα είμαστε οι πρώτοι που θα δούμε επί σκηνής την παρουσίαση του Distant Satellites.

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για να πούμε αντίο στο καλοκαίρι και να υποδεχθούμε το φθινόπωρο;

anathema greece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ