Οι Deathcrop Valley στο Roxx: «Θα μας άρεσε να μπει κάποιο τραγούδι μας στο Walking Dead»
News

Οι Deathcrop Valley στο Roxx: «Θα μας άρεσε να μπει κάποιο τραγούδι μας στο Walking Dead»

Οι Deathcrop Valley έκαναν πρόσφατα κατάληψη στα ηχεία μας με το ομώνυμο  ντεμπούτο τους και πλέον συνεχίζουν την επέλασή τους και στις σελίδες του Roxx.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας είπαν ενδιαφέροντα πράγματα  και αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί ένας τίτλος για την συνομιλία μας. Ενδεικτικά  τρεις που απορρίφθηκαν ήταν οι εξής:

“Deathcrop Valley : Θέλουμε να κάνουμε ληστεία!”

“Deathcrop Valley : Δεν ξέρουμε τι γράφουμε από τη νύστα”

“Οι Deathcrop Valley χώρεσαν τις λέξεις «Τρίγωνα Πανοράματος» και «Καρμπυρατέρ» στην ίδια πρόταση”

Ο λόγος στην μπάντα…

Δώστε μας ένα βιογραφικό της μπάντας (ποιοι, που, πως, γιατί)

Οι Deathcrop Valley είναι η απόδειξη πως μια στρατιωτική θητεία δεν έχει μόνο αρνητικά. Δημιουργήθηκαν  σαν ιδέα από τον Άλεξ Kαυκανιώτη (κιθάρα) και τον Άρη Λάμπο (φωνή) στο στρατό..  Όμως η ιδέα έγινε πράξη όταν στο σχήμα μπήκαν ο Άγγελος Μανάρας (μπάσο) και ο Κώστας Αμαργιανιτάκης (τύμπανα).  Από τότε δώσαμε μεγάλη σημασία στο να παίξουμε πολλά live σε αρκετά clubs πόλης. Πρόσφατα  κυκλοφόρησε και το ντεμπούτο μας με τίτλο και αυτό “Deathcrop Valley”

Ποιο είδος (αν μπορείς να κατατάξεις την μπάντα σε κάτι τέτοιο) υπηρετείτε ;

Σίγουρα το heavy rock.  Μας έχουν πει ότι το βρωμίζουμε με λίγο 90s, με blues και stoner οπότε γιατί να διαφωνήσουμε;

Ποιες είναι οι επιρροές σας

Για αρχή Monster Magnet, Spiritual Beggars, Orange Goblin. Θα ακούσεις όμως και αρκετή γκρούβα στη μουσική μας αλλά και doom επιρροές.

Ο πρώτος δίσκος κυκλοφόρησε online. Υπάρχει και φυσικό μέσο (cd) ;

Πράγματι ο δίσκος κυκλοφόρησε αρχικά  στο bandcamp  του συγκροτήματος, αλλά και στο youtube μέσω του καναλιού 666MrDoom.  Σε λίγες μέρες θα βγουν και cd, ενώ το πλάνο μας είναι να κόψουμε και κάποια βινύλια.

Αν και ΜΟΛΙΣ κυκλοφόρησε, θα άλλαζες κάτι ;

Ουυ ένα σωρό πράγματα. Κυρίως σε θέμα σύνθεσης και απόδοσης, όμως και όχι σε θέμα παραγωγής.  Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά του Αντρέα Ντρούλια (Desert Monks) ο οποίος ανέλαβε τη μίξη του δίσκου, όσο και του Δημητρη Καρπούζα (Lizard studios) που έκανε το mastering… Όμως ξέρουμε πως όταν θα ολοκληρώνονταν αυτές οι έξτρα αλλαγές μετά θα θέλαμε κι  άλλες τόσες..  Οπότε καλά είμαστε εδώ.

Πείτε μας για το στιχουργικό περιεχόμενο

 

Κοινωνική σάτιρα σε δραματική απόδοση… Πέρα από την πλάκα τώρα, σε μεγάλο βαθμό ασχολούμαστε με πράγματα που τριβελίζουν το μυαλό του κόσμου καθημερινά. Κατ’ επέκταση και το δικό μας. Συχνά με μια δόση σαρκασμού και κυρίως αυτοσαρκασμού. .  Αυτό που ενδέχεται να παρατηρήσεις όμως, είναι πως υπάρχει μια πικρόγλυκη ισορροπία. Σκοτεινά κομμάτια με νότες αισιοδοξίας και πιο παιχνιδιάρικα τραγούδια με έντονη πικρία.

Ποιες οι πρώτες αντιδράσεις ; (ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο σχόλιο που έχετε ακούσει – διαβάσει μέχρι στιγμής)

Αυτό που μας έκανε να χαρούμε πολύ, είναι ότι με το που ανέβηκε ο δίσκος στο κανάλι , έσπευσαν άνθρωποι άγνωστοι από άλλες  χώρες να γράψουν θετικά σχόλια. Μας  έμεινε ένας που έγραψε πως γυρνάει από τη δουλειά του, πιάνει μια κρύα μπύρα και αράζοντας, η μουσική μας είναι ακριβώς αυτό που θέλει να ακούσει. Ήταν τέλειο. Είναι πολύ σημαντικό να κάνει κάποιος τη μουσική σου μέρος της καθημερινότητάς του.  ¨Ένα αρνητικό που μας έγραψαν είναι ότι βγάλαμε το νέο δίσκο των Disturbed και ότι δε χρειάζεται γενικά νέος δίσκος Disturbed.  Σα να συγκρίνεις τρίγωνα πανοράματος με καρμπυρατέρ… Ωστόσο   γελάσαμε πολύ διαβάζοντάς το και μακάρι τα αρνητικά σχόλια να είναι τέτοια.

Ποια η διαδικασία σύνθεσης που ακολουθείτε ;

Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μαζευόμαστε και τζαμάρουμε στο RecOver στη Φιλαδέλφεια. Κυρίως μετά τα μεσάνυχτα.  Στο δίσκο όλα τα ριφ που ακούτε είναι  του Άλεξ. Συνήθως δίνει το έναυσμα δηλαδή με κάποια καθαριστική ιδέα και μετά  δουλεύουμε όλοι μαζί live.. Ο Άγγελος είναι επί των πιο ψυχεδελικών ιδεών στα κομμάτια ενώ ο Άρης (φωνή) και ο Κώστας (τύμπανα) έχουν μια εμμονή με τις δομές σαν ψυχαναγκαστικοί. Όποτε κάπως έτσι ολοκληρώνεται το κάθε τραγούδι.. Τα φωνητικά και οι στίχοι δουλεύονται πιο πολύ από  τον Άρη αλλά και από τον Άλεξ..  Υπάρχουν και μερικά κομμάτια που μπήκαν στο στούντιο λίγο πιο οριστικοποιημένα από άποψη δομής , όμως πάντα περνούν από τη μηχανή του τζαμαρίσματος. Πάντως το γεγονός ότι παίζουμε πάντα νύχτα μπορεί να επηρεάζει τον ήχο μας. Τα κομμάτια είναι λίγο.. θολωμένα και μεθυσμένα..

Θεωρείτε πως για τις ελληνικές μπάντες μία θετική αντίδραση περνάει από το φίλτρο του «Έλληνες είναι , ας στηρίξουμε το εγχώριο προϊόν» ; Πόσο καλό κάνει αυτό στα συγκροτήματα ;

Δεν πιστεύω ότι παίζει πολύ αυτό. Μέσα στα χρόνια μάλιστα έχουμε δει το αντίθετο. Κόσμος να μη γουστάρει τις ελληνικές μπάντες ΕΠΕΙΔΗ είναι ελληνικές. Ίσως στο χώρο του heavy rock, stoner αυτό να έχει αμβλυνθεί τελευταία. (ας είναι καλά οι Planet και οι Mods). Πάντως οποιοδήποτε support στην ελληνική σκηνή από όπου και αν προέρχεται μόνο καλό μπορεί να κάνει. Αν γιγαντωθεί η σκηνή τότε τα μέλη των συγκροτημάτων δε θα χρειάζεται να κάνουν άλλες δουλειές για να επιβιώνουν και θα επικεντρώνονται στο να δουλεύουν πάνω στη μουσική τους. Αποτέλεσμα, πιο καλής ποιότητας συνθέσεις και παραγωγές.

Σε ποια μπάντα ονειρεύεστε να παίξετε support 

 Oποιον και να ρωτήσεις από τους τέσσερις  θα σου πει και κάτι άλλο.  Ο Άρης σίγουρα καίγεται να παίξουμε με Monster Magnet ή να ερωτευθεί ο Garcia τον Homme και να παίξουμε με Kyuss. Ο Άλεξ   θα γούσταρε και εκείνος Monster Magnet, Brant Bjork ή να κάνουμε βουντού και να παίξουμε με τους Led Zeppelin. Ο Κώστας θα ήθελε να ανοίξουμε Royal Blood ή να γίνει  κάποιο θαύμα που θα έφερνε τους Audioslave στη ζωή. Ο Άγγελος νομίζω μας προετοιμάζει για live με Tool μιας και θα βγάλουν καινούριο δίσκο κάπου μέσα στον προσεχή αιώνα.. Πάντως ένα μεγαλεπήβολο όνειρο θα ήταν οι Queens Of The Stone Age που και οι τέσσερις  θα ψοφάγαμε να ανοίξουμε ένα τέτοιο live..

Για ποια ταινία ή σειρά θα θέλατε να γράψετε μουσική για το soundtrack ;

 Πιστεύω ότι το τρίτο κομμάτι του δίσκου μας το «On The Road» θα κούμπωνε ωραία σε κάποια σκηνή του Kill Bill όπου η Ούμα Θέρμαν οδηγεί στην έρημο . Σίγουρα θα μας άρεσε να μπει κάποιο τραγούδι μας στο   Walking Dead.

 Αν έπρεπε να επιλέξετε ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ δίσκους από την παγκόσμια δισκογραφία ποιοι θα ήταν αυτοί ;

Όπως έχεις καταλάβει είμαστε μια κάπως ετερόκλητη τετράδα… Θα σου απαντούσαμε αλλά ακόμα διαφωνούμε.

Φτιάξτε μας την ιδανική  μπάντα (ονόματα  γνωστών μουσικών, εν ζωή ή και όχι)

 Chris cornel φωνή. Jimmy Hendix κιθάρα. Lemmy μπάσο – backing vocals. John Bonham τύμπανα.  Η μπάντα θα λέγεται  “A-live”

Ποια τα πλάνα σας για την συνέχεια ;

Θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά live μπορούμε ενώ μαγειρεύουμε και την  παρουσίαση του δίσκου μας μέσα στο φθινόπωρο. Στα άμεσα σχέδια είναι  ένα βιντεοκλίπ και ένα τουρ. Παράλληλα ετοιμάζουμε μέσα στον Αύγουστο μια ένοπλη ληστεία προκειμένου να ανταπεξέλθουμε οικονομικά σε όλα αυτά…

Με μία πρόταση πείτε στους αναγνώστες του Roxx γιατί να ακούσουν το ντεμπούτο δίσκο των Deathcrop Valley (μπορεί να είναι και απειλή ! )

Γιατί αν δεν το ακούσετε, μετά τη ληστεία ερχόμαστε για εσάς. Πέρα από την πλάκα.  Ακούστε το δίσκο για τον ίδιο λόγο που έγραψε και ο άγνωστος φίλος στο youtube. Γυρνάς από μια δύσκολη μέρα αράζεις πίνεις και απολαμβάνεις. Ή επαναλαμβάνεις τη διαδικασία πάνω στο τιμόνι. Enjoy!

FB page : https://www.facebook.com/Deathcropvalley/

Απολαύστε ολόκληρο τον δίσκο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ