Έξι χρόνια χωρίς τον Chris Cornell: Η φωνάρα του θα είναι για πάντα μαζί μας
Music

Έξι χρόνια χωρίς τον Chris Cornell: Η φωνάρα του θα είναι για πάντα μαζί μας

Ήταν πρωί της 18ης Μαΐου 2017 όταν μάθαμε και στην Ελλάδα τα νέα για τον θάνατο του Chris Cornell. Πώς να το πιστέψεις αυτό; Πώς να το διανοηθείς; Είχαν περάσει μόνο λίγες ημέρες από την εμφάνιση του στην Ελλάδα μαζί με την Άννα Βίσση που είχε δώσει αφορμή για μπόλικο χαβαλέ, αλλά ο Chris και σε εκείνη τη βραδιά ήταν συγκλονιστικός -όπως πάντα- τραγουδώντας το Billie Jean.

Στη συνέχεια, βγήκε για περιοδεία με τους Soundgarden και το μοιραίο βράδυ της 17ης Μαΐου εμφανίστηκαν στο Ντιτρόιτ. Κάτι όμως δεν πήγαινε καλά. Ο Chris Cornell δεν ήταν στα καλύτερα του και αυτό έγινε αντιληπτό από το κοινό. Κανένας όμως δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο Chris Cornell επέστρεψε στο ξενοδοχείο του και μίλησε στο τηλέφωνο με τη γυναίκα του, που και αυτή κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι, έκλεισε το τηλέφωνο και κάλεσε αμέσως τον σωματοφύλακα του που βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο. Ήταν όμως ήδη αργά αφού ο frontman των Soundgarden χρησιμοποίησε ιμάντα γυμναστικής και έναν κρίκο ορειβασίας, στερέωσε τον κρίκο στην κορυφή της πόρτας, μαζί με τον ιμάντα που τον πέρασε στη συνέχεια στον λαιμό του.

Ο κρίκος ήταν στερεωμένος τόσο σφιχτά στην πόρτα που της άφησε ένα μεγάλο βαθούλωμα. Η ασφάλεια του ξενοδοχείου βρήκε νεκρό τον Chris Cornell λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε την αυτοκτονία.

Αυτό ήταν το τραγικό τέλος ενός ανθρώπου που άφησε βαριά τη σφραγίδα του στη ροκ μουσική τα τελευταία 30 χρόνια. Μία από τις καλύτερες, ίσως η καλύτερη φωνή της γενιάς του.

Από τους Soundgarden και τους Audioslave μέχρι και τη σόλο καριέρα του, αλλά και τις ακουστικές περιοδείες του, ο Chris Cornell ήταν μία larger than life φιγούρα που μας σημάδεψε με τα τραγούδια του. Και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στο χώρο της μουσικής εδώ και πολλά χρόνια.

Έφυγε πολύ νωρίς και είχε πολλά ακόμα να μας δώσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν για πάντα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ