Χοντρό κράξιμο και από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα στις ταινίες της Marvel: «Είναι απαίσιες»
News

Χοντρό κράξιμο και από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα στις ταινίες της Marvel: «Είναι απαίσιες»

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάρτιν Σκορσέζε που άσκησε έντονη κριτική στις ταινίες της Marvel, λέγοντας ότι δεν είναι κινηματογράφος και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η τοποθέτηση, από ανθρώπους του Hollywood, έρχεται ένας ακόμα μεγάλος σκηνοθέτης να ρίξει τα «βέλη» στην αυτοκρατορία του MCU.

O Φράνσις Φορντ Κόπολα που τιμήθηκε στο φεστιβάλ Lumière, ρωτήθηκε για το θέμα και όχι μόνο συμφώνησε με τον Σκορσέζε αλλά το πήγε και ένα βήμα παρακάτω.

«Όταν ο Μάρτιν Σκορσέζε λέει ότι οι ταινίες της Marvel δεν είναι κινηματογράφος, έχει δίκιο γιατί περιμένουμε να μάθουμε κάτι όταν βλέπουμε μία ταινία. Να κερδίσουμε κάτι, να μας διαφωτίσουν, περιμένουμε γνώση και έμπνευση. Δεν ξέρω τι μπορεί να κερδίσει κάποιος βλέποντας την ίδια ταινία ξανά και ξανά» τόνισε αρχικά ο 80χρονος σκηνοθέτης αλλά δεν σταμάτησε εκεί.  «Ο Μάρτιν ήταν ευγενικός όταν είπε ότι δεν είναι κινηματογράφος. Δεν είπε ότι είναι απαίσιες, που αυτό είναι».

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι ο άνθρωπος που σκηνοθέτησε ταινίες σταθμούς στην ιστορία του κινηματογράφου όπως τους δύο πρώτους Νονούς και το Αποκάλυψη τώρα, αλλά στα 80 του χρόνια σίγουρα δεν περιμένουμε από αυτόν να «συνδεθεί» με τις ταινίες τις Marvel με τον τρόπο που άνθρωποι που θα μπορουσαν είναι δισέγγονα του το κάνουν.

Και όπως είναι απόλυτα λογικά αυτή η τοποθέτηση θα ανοίξει νέο γύρο δηλώσεων από την μία και την άλλη πλευρά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ