Χαμός στους Ghost: Μηνύσεις από τα πρώην μέλη στον Papa Emeritus
News

Χαμός στους Ghost: Μηνύσεις από τα πρώην μέλη στον Papa Emeritus

Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να διατηρήσουν μία σχετική ανωνυμία, αλλά πλέον τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στα μέλη των Ghost και ο λόγος είναι τα λεφτά.

Σας είχαμε γράψει πρόσφατα ότι κυκλοφορούσαν φήμες που ήθελαν τον Tobias Forge (που είναι ο άνθρωπος πίσω από τον Papa Emeritus) να έχει διώξει όλα τα μέλη της μπάντας και να περιοδεύει πλέον με νέο line up.

H υπόθεση αυτή οδηγείται πλέον στα δικαστήρια αφού τέσσερα πρώην μέλη κατέθεσαν μηνύσεις κατά του Forge και τον κατηγορούν για απόκρυψη εσόδων και ζητούν μερίδιο από τα κέρδη του συγκροτήματος.

Ζητούν από το δικαστήριο να επιβάλλει στον Tobias Forge την παρουσίαση των εσόδων για τα οικονομικά έτη από το 2011 έως το 2016 αλλά και να αποκαλύψει τα περουσιακά στοιχεία της εταιρείας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις μηνυτήριες αναφορές και αποκαλύπτει το site Corren.se, οι Ghost ιδρύθηκαν το 2010 και μέσω της εταιρείας του ο Forge εισέπραττε όλα τα έσοδα από το merchandise της μπάντας αλλά και τις πωλήσεις μουσικής. Ο αρχηγός της μπάντας δεν παρουσίασε ποτέ οικονομικά στοιχεία στα υπόλοιπα μέλη υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε ακόμα κέρδος.

Το 2016 τα τέσσερα πρώην μέλη που έχουν καταθέσει τις μηνύσεις πήραν στα χέρια τους νέα συμβόλαια από τον Forge τα οποία όμως δεν υπέγραψαν αφού τα θεώρησαν «συμφωνίες σκλάβων».

Στις 20 Δεκεμβρίου ο Tobias Forge προχώρησε στην απομάκρυνση όλων των μελών υποστηρίζοντας ότι οι Ghost δεν είναι συνεταιριστικός οργανισμός.

Όλα τα παραπάνω προέρχονται μέσα από τις μηνύσεις ενώ ο ίδιος ο Forge τόνισε ότι θα απαντήσει μέσω του δικηγόρου του.

Αυτή την εποχή πάντως οι Ghost περιοδεύουν με νέα μέλη ενώ βρίσκονται και στο στάδιο δημιουργίας του νέου τους δίσκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: