H χαμένη ταινία του George Romero κυκλοφορεί 50 χρόνια μετά!
News

H χαμένη ταινία του George Romero κυκλοφορεί 50 χρόνια μετά!

Μπορεί σήμερα ο George Romero να αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο επιδραστικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών, αφού στην ουσία είναι αυτός που δημιούργησε το είδος των ταινιών-ζόμπι όπως τις ξέρουμε, με το Night of The Living Dead (1968), όμως πίσω στη δεκαετία του ’70 πάλευε να επιβιώσει κυρίως με low budget δουλειές.

Πάμε στο 1973, όταν μία οργάνωση Λουθηριανών με έδρα την ιδιαίτερη πατρίδα του το Πίτσμπουργκ, ζήτησε από τον Ρομέρο να σκηνοθετήσει μία ταινία που θα δείχνει τους πολλούς τρόπους διάκρισης της κοινωνίας κατά των ηλικιωμένων ανθρώπων.

Η οργάνωση χρηματοδότησε το πρότζεκτ και στην ουσία έδωσε σε έναν από τους κυνικούς δημιουργούς της εποχής την ευκαιρία να… παίξει μπάλα ανενόχλητος.

Το αποτέλεσμα ήταν το «Amusement Park» αλλά οι χρηματοδότες έμειναν έντρομοι μπροστά στο αποτέλεσμα και αρνήθηκαν να κυκλοφορήσουν την ταινία που αποτελούσε μία έντονη κριτική στην κατρακύλα των ηθικών αξιών όπως τις έβλεπε ο Ρομέρο τότε. Ο σκηνοθέτης δεν πάλεψε ιδιαίτερα το θέμα και προχώρησε στις επόμενες δουλειές του.

Τώρα, σχεδόν 50 χρόνια μετά, το Amusement Park, θα γίνει επιτέλους διαθέσιμο για το ευρύ κοινό, μετά από μία περιήγηση σε φεστιβάλ πριν από μία διετία και μάλιστα με 4Κ αποκατάσταση.  Στην πλοκή, μία ημέρα που ξεκινά για έναν ηλικιωμένο ως απόλυτα συνηθισμένη με μία βόλτα σε ένα πάρκο αναψυχής, καταλήγει σε έναν αλληγορικό εφιάλτη για το πέρασμα του χρόνου.

Η γυναίκα του George Romero, χαρακτηρίζει την ταινία ως την πιο τρομακτική που έκανε ποτέ και αυτό που ακολουθεί είναι το trailer.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ