O Corey Taylor για το bullying: «Οι bullies είναι γαμημένοι δειλοί»
Music

O Corey Taylor για το bullying: «Οι bullies είναι γαμημένοι δειλοί»

Με αφορμή τα όσα ζήσαμε τον προηγούμενο μήνα με την τραγική υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ανασύραμε ένα περσινό κείμενο του Corey Taylor στο Rock Sound για το bullying.

Προσυπογράφουμε με χέρια και πόδια τα όσα λέει ο τραγουδιστής των Slipknot.

Bullying.

Δεν ξέρω αν έχω αγγίξει αυτό το θέμα αρκετά, αλλά θα το πω πολύ απλά. Οι bullies είναι δειλοί. Άνθρωποι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη τους για να προστατεύσουν τους αδύναμους αλλά αντί γι αυτό στρέφονται εναντίον τους είναι γαμημένοι δειλοί. Είναι τόσο απλό.

Έχω βαρεθεί να ακούω ότι ο πόλεμος κατά του bullying πάει καλά, αλλά κάθε βράδυ στις ειδήσεις ή στο internet βλέπω βίντεο με σκατένια παιδιά να τρομοκρατούν αδύναμα παιδιά ενώ οι φίλοι τους βιντεοσκοπούν το σκηνικό. Αυτό τους κάνει “cool”. Όχι δεν τους κάνει. Σε κάνει ένα σκατό που δεν τους αξίζει καν μια εξήγηση. Αυτοί είναι οι πιο απλοί όροι που μπορώ να σκεφτώ.

People equal shit (σ.σ. το γνωστό τραγούδι των Slipknot) and bullies equal cowards.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι το κακό θριαμβεύει όταν οι καλοί άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα. Ας το φέρουμε σε μοντέρνους όρους. Το bullying ανθίζει όταν οι άλλοι στέκονται απλά και το αφήνουν να συμβαίνει.

Πρέπει να υψώσουμε ένα τείχος στα αντικοινωνικά και κακομαθημένα βρωμόπαιδα που ελπίζουν να βελτιώσουν την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους κάνοντας επίθεση σε ανθρώπους που δεν μπορούν να αμυνθούν.

Πρέπει να χώσουμε την κακοποίηση στο λαρύγγι αυτού του θύτη. Οι bullies δεν παλεύουν αν δεν ξέρουν από πριν ότι θα είναι σίγουροι νικητές. Όταν κάποιος υψώσει το ανάστημα του τότε μαζεύονται πάλι πίσω στο καβούκι τους.

Δεν συμβουλεύω υπέρ της βίας ή της εξέγερσης. Συμβουλεύω υπέρ της ενότητας και του προσέχουμε την πλάτη αυτού που μας χρειάζεται έτσι για αλλαγή.

Οι bullies δεν έχουν καμία δύναμη ενάντια σε ένα ενωμένο μέτωπο. Συνόδευσε ένα φίλο στο σπίτι για να μην του την πέσουν οι δειλοί.

Τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να νιώθουν ότι κινδυνεύουν στο σχολείο. Τα παιδιά δεν πρέπει να νιώθουν ότι κινδυνεύουν στο δρόμο για το σχολείο ή για το σπίτι. Τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να νιώθουν ότι είναι μόνα τους ανάμεσα σε μία θάλασσα από πρόσωπα, που είναι απρόθυμα να βοηθήσουν σε τρομερή κατάσταση όπως το bullying.

Πρέπει να κάνετε κάτι εσείς οι ίδιοι. Υπερασπιστείτε ο ένας τον άλλον. Πάρτε πίσω τη δύναμη από τους δειλούς. Κάντε εμφανές ότι αυτή η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή.

Μόνο τότε οι bullies θα κάνουν πίσω αφού δεν θα έχει μείνει κανένας για να εκμεταλλευτούν.

Να είστε δίπλα σε αυτούς που δεν μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Αυτό είναι η πραγματική δύναμη. Όχι το να δέρνεις ανυπεράσπιστα παιδιά για να γελάνε οι φίλοι σου. Κάνε πράξη αυτά για τα οποία μιλάς. Κάνε το σωστό.

Και αν τίποτα από αυτά δεν πετύχει, πάρε με τηλέφωνο. Ας προσπαθήσουν αυτοί οι δειλοί να την πέσουν σε μένα.

Η επόμενη κίνηση είναι δικιά σας.

[iframe]<a href=” https://roxx.gr/radio/”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2015/01/rock-is-dead-radio-on-air-small.jpg” width=”750″ height=”148″>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ