Bruce Dickinson: «Εμπνεύστηκα από τους Rammstein για το νέο βίντεο των Iron Maiden»
News

Bruce Dickinson: «Εμπνεύστηκα από τους Rammstein για το νέο βίντεο των Iron Maiden»

Το νέο τραγούδι των Iron Maiden, The Writing on the Wall, κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε μεγάλο τζέρτζελο όπως ήταν αναμενόμενο και μπορεί άλλοι να γουστάρουν τρελά και άλλοι να μην ενθουσιάστηκαν κιόλας, αλλά όλοι συμφωνούν ότι το βίντεο που το συνοδεύει είναι εξαιρετικό.

Το όλο concept βασίστηκε σε μία ιδέα του Bruce Dickinson και με συνέντευξη του στο Kerrang ο τραγουδιστής της μπάντας αποκάλυψε ότι η ιδέα του ήρθε από τους Rammstein.

«Ρώτησα τον μάνατζερ μας αν έχει δει το βίντεο των Rammstein για το Deutschland. Αυτό για μένα ήταν ένα πρωτοποριακό βίντεο. Ήταν φανταστικό. Δεν πρότεινα να κάνουμε κάτι παρόμοιο γιατί προφανώς δεν είμαστε οι Rammstein, αλλά θέλαμε κάτι που θα έχε αντίστοιχο αντίκτυπο. Έτσι έγραψα την ιστορία, την πείραξα λίγο μετά και της έδωσα ένα καλό τέλος. Ας το πούμε καλό τέλος δηλαδή, αφού ο Αδάμ και η Εύα ξεκινούν από την αρχή αλλά ο Eddie έχει το βλέμμα ότι θα τους πιάσει στο τέλος». 

Ο Dickinson τόνισε επίσης ότι όλο το teasing που προηγήθηκε προήλθε από ατύχημα, αφού η εταιρεία παραγωγής είχε ξεχάσει να βάλει στο βίντεο την πρόσκληση για το  Belshazzar’s Feast.

«Το βίντεο έπρεπε να περιλαμβάνει την πρόσκληση, αλλά ανακαλύψαμε ότι το είχαν ξεχάσει. Χωρίς αυτή το βίντεο από μόνο του δεν έβγαζε νόημα. Γιατί είναι αυτός ο τύπος στην έρημο; Δεν θέλω να λέω το προφανές αλλά η στιγμή που έλειπε ήταν το ‘μια φορά και έναν καιρό’ ή το ‘σε ένα μακρινό γαλαξία’»

Οι Iron Maiden ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας ότι το νέο άλμπουμ τους με τίτλο Senjutsu θα κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου και μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ