Brent Hinds (Mastodon): Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι οι Judas Priest είναι Heavy Metal;
News

Brent Hinds (Mastodon): Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι οι Judas Priest είναι Heavy Metal;

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε δημιουργηθεί αρκετό τζέρτζελο με τη δήλωση του Brent Hinds των Mastodon ότι δεν γουστάρει το Heavy Metal και προσπαθεί όσο μπορεί να μην ακούγεται το συγκρότημα του τόσο metal.

Στη συνέχεια και μετά από αντιδράσεις οπαδών τους διευκρίνισε ότι εννοούσε πως δεν του αρέσουν τα περισσότερα heavy metal πράγματα που κυκλοφορούν και όχι το είδος στο σύνολο του.

Και τώρα επανήλθε με άλλη μία δήλωση που θα συζητηθεί αν και ο Hinds είναι γενικά άνθρωπος με χιούμορ και σαρκασμό έτσι δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε.

Να λοιπόν τι είπε στην εκπομπή The Jasta Show:

«Δεν μου αρέσει πολύ το metal. Μεγάλωσα ακούγοντας Judas Priest αλλά οι Priest δεν είναι metal, είναι rock ‘n’ motherfuckin’ roll. Ποιος λογικός άνθρωπος που διαθέτει εγκέφαλο πιστεύει ότι οι Judas Priest ακούγονται σαν metal μπάντα;»

Σε αυτό το σημείο ο παρουσιαστής του θύμισε το Painkiller.

«Για μένα αυτό είναι απλά hard rock ‘n’ roll. Έχω ακούσει όλα τα τραγούδια, έχω κάνει περιοδεία μαζί τους, τους ξέρω όλους προσωπικά και είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Πιστεύουν αλήθεια ότι είναι οι θεοί του metal. Ο Rob Halford λέει ότι είναι ο Metal God. Αυτό είναι αλήθεια κάτι περίεργο για να το λες. Μην το λες, σε κάνει να ακούγεσαι περίεργος».

Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα από ποια οπτική το προσεγγίζεις. Αν ένας πιτσιρικάς που ακούει metal της τελευταίας δεκαετίας ξαφνικά βάλει να ακούσει Judas Priest πιθανότατα δεν θα τους κατατάξει στο Heavy Metal.

Στις δύο πρώτες δεκαετίες τους όμως αυτό που έπαιζαν ήταν ο ορισμός του είδους και μην ξεχνάμε την θρυλική ατάκα που λέει ότι οι Black Sabbath όρισαν το heavy και οι Judas Priest το metal.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ