Πίστη, ελπίδα και πόνος: Το βιβλίο-εξομολόγηση του Nick Cave
Books

Πίστη, ελπίδα και πόνος: Το βιβλίο-εξομολόγηση του Nick Cave

Το Πίστη, ελπίδα και πόνος είναι ένα βιβλίο για την εσωτερική ζωή και τις σκέψεις του Nick Cave. Προέκυψε από μια εκτεταμένη συνομιλία μεταξύ του Nick Cave και του δημοσιογράφου του Observer, Seán O’Hagan, που γνωρίζονται εδώ και τριάντα χρόνια.

Βασισμένο σε ηχογραφήσεις που διήρκεσαν περισσότερο από σαράντα ώρες, το βιβλίο εξετάζει ζητήματα πίστης, τέχνης, μουσικής, ελευθερίας, θλίψης και αγάπης. Βασίζεται με ειλικρίνεια στη ζωή του Cave, από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, τους έρωτές του, την εργασιακή του ηθική και τη δραματική μεταμόρφωσή του τα τελευταία χρόνια.

Μετά την απώλεια του γιου του Άρθουρ το 2015, ο Nick Cave αποτραβήχτηκε σε μεγάλο βαθμό από τις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Η περίοδος του εγκλεισμού λόγω Covid υπήρξε για τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή ένα διάστημα περισυλλογής και προβληματισμού, από το οποίο προέκυψε το βιβλίο αυτό.

To Πίστη, ελπίδα και πόνος κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Βρείτε το εδώ

Είπαν για το βιβλίο:

 «Ένα ζοφερό, σοφό βιβλίο για τη δημιουργία τέχνης που αξίζει να διαβαστεί και πέρα από τη βάση των θαυμαστών του Cave».
Kirkus Reviews

«O Nick Cave παλεύει με τη θλίψη και τη σωτηρία».
Independent.ie

«Από τον εθισμό στην ηρωίνη μέχρι τη διάλυση της μπάντας του, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός μιλά για το παρελθόν του και την αγωνία της απώλειας».
The Guardian

 «Ένα υπέροχο βιβλίο, ένας θρήνος, ένας εορτασμός, μια κραυγή, μια κοσμική προσευχή, ένα κάλεσμα στα όπλα, ένας στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη συνθήκη και συνάμα μια εξαίσια έκφρασή της. Σε αφήνει άφωνο».
 –Observer

nick cave


Άλλο ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του Meteora από τους Linkin Park

Πόσες λέξεις λέει ο John Wick στα 169 λεπτά της τέταρτης ταινίας;

Ανοίγει ξανά για συναυλίες το καλοκαίρι ο Λυκαβηττός

Νέο βιβλίο καταρρίπτει ένα μεγάλο μύθο για τη «Λάμψη» του Κιούμπρικ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: