To έργο ζωής του Stephen King επιστρέφει επιτέλους στην Ελλάδα με νέες εκδόσεις
ΜΑΥΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

To έργο ζωής του Stephen King επιστρέφει επιτέλους στην Ελλάδα με νέες εκδόσεις

Μέρα γιορτής θα είναι η 6η Δεκεμβρίου για τους φανατικούς αναγνώστες του Stephen King. Είναι η μέρα που επιστρέφουν στα βιβλιοπωλεία τα δύο πρώτα βιβλία του Μαύρου Πύργου σε νέες εκδόσεις.

O Τελευταίος Πιστολέρο και το Κάλεσμα των Τριών που ήταν εξαντλημένα εδώ και χρόνια έρχονται από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος που σιγά σιγά θα κυκλοφορήσουν όλα τα βιβλία της σειράς. Ο Μαύρος Πύργος αποτελείται συνολικά από οκτώ βιβλία που κυκλοφόρησαν σε διάστημα 40 ετών, από το 1982 μέχρι το 2012

Αποτέλεσε την προσπάθεια του Stephen King να μπει στον κόσμο του φανταστικού, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του Τόλκιν. Όμως δεν ήθελε να αντιγράψει το στιλ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.  Έτσι εμπνευσμένος και από τα γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε έπλασε τον χαρακτήρα του Roland Deschain και εξιστορεί την μεγάλη αναζήτηση του για τον Μαύρο Πύργο που αποτελεί το κέντρο για όλα τα σύμπαντα.

Τα βιβλία και η υπόθεση του Μαύρου Πύργου επηρέασαν σε τεράστιο βαθμό το έργο του King, αφού οι συνδέσεις και οι αναφορές υπάρχουν σε πάρα πολλές από τις ιστορίες που ακολούθησαν.

Αυτή είναι η σύνοψη του Τελευταίου Πιστολέρο και το εξώφυλλο

To ταξίδι στο σύμπαν του Μαύρου Πύργου ξεκινά! Σε μια ζοφερή ερημιά, που με τρόμο διαπιστώνουμε ότι θυμίζει τη δική μας πραγματικότητα, μια μοναχική και μελαγχολική φιγούρα, ο Ρόλαντ, διασχίζει τις αμμώδεις, αχανείς εκτάσεις καταδιώκοντας έναν μαυροντυμένο μυστηριώδη άντρα.

Ο Ρόλαντ είναι ο τελευταίος του είδους του, ένας «πιστολέρο» με αποστολή να προστατεύσει οτιδήποτε καλό και φωτεινό έχει απομείνει στον κόσμο του – έναν κόσμο που, όπως λένε, «έχει προχωρήσει»… Ο μόνος τρόπος για να σώσει οτιδήποτε είναι να αποδειχτεί εξυπνότερος από τον μαυροντυμένο άντρα, να τον αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο και έπειτα να τον αναγκάσει να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του.

Γιατί, παρά τα αμέτρητα μίλια που έχει διανύσει, ο Ρόλαντ γνωρίζει ότι αυτό θα είναι απλώς η αρχή, το πρώτο βήμα της συναρπαστικής και συνάμα συνταρακτικής αποστολής τού να ανακαλύψει τι είναι αυτό που συνδέει όλους τους κόσμους, όλα τα σύμπαντα: Ο Μαύρος Πύργος…

Αυτή είναι η σύνοψη για το «Κάλεσμα των Τριών» και το εξώφυλλο

Λίγες ώρες μετά τα καταιγιστικά γεγονότα στον Τελευταίο Πιστολέρο, ο Ρόλαντ συνεχίζει τη μοναχική του αναζήτηση προς τον Μαύρο Πύργο, που τον οδηγεί τώρα σε μια φαινομενικά αχανή παραλία κατά μήκος της Δυτικής Θάλασσας − έναν τόπο γεμάτο με απόκοσμα τέρατα που σημαίνουν βέβαιο θάνατο.

Όμως υπάρχουν και άλλα μυστήρια σε αυτή την έρημη ακτή: τρεις από-κρυφες πόρτες στέκονται ελεύθερα στην άμμο: Ο Δεσμώτης, Η Κυρά των Σκιών και Ο Επιβολέας. Καθεμία είναι πύλη προς τη Νέα Υόρκη του δικού μας κόσμου, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, και συνάμα περιέχει κάθε λογής κινδύνους που θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος του ταξιδιού του Ρόλαντ. Ο κόσμος συνεχώς κινείται, προχωράει, ενώ ο Πύργος πλησιάζει όλο και περισσότερο…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.