Bono: «Η μουσική σήμερα είναι κοριτσίστικη - Μόνο το hip-hop βγάζει οργή»
News

Bono: «Η μουσική σήμερα είναι κοριτσίστικη – Μόνο το hip-hop βγάζει οργή»

Με αφορμή το νέο άλμπουμ των U2 που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα ο Bono μίλησε στο Rolling Stone και αποκάλυψε ότι πρόσφατα έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο χωρίς όμως να δίνει καμία παραπάνω λεπτομέρεια. Τόνισε ότι αυτή η εμπειρία τον επηρέασε πάρα πολύ και αυτό φαίνεται όπως λέει και στους στίχους του άλμπουμ.

Ο 57χρονος τραγουδιστής του συγκροτήματος ανέφερε ότι ακούει πολλά καινούργια πράγματα, κυρίως από τις μουσικές επιλογές των τεσσάρων παιδιών του και έκανε μια δήλωση για την σημερινή κατάσταση στη μουσική που σίγουρα θα συζητηθεί.

«Νομίζω ότι η μουσική έχει γίνει πολύ κοριτσίστικη. Υπάρχουν κάποια καλά στοιχεία σε όλο αυτό σίγουρα, αλλά το μοναδικό μέρος που βγάζουν την οργή του οι νεαροί άντρες αυτή την εποχή είναι το hip-hop. Και αυτό δεν είναι σίγουρα καλό. Όταν ήμουν 16 είχα μπόλικη οργή μέσα μου. Πρέπει να βρεις ένα μέρος να τη βγάλεις και επίσης να βρεις ένα μέρος για κιθάρες, ας συνοδεύονται και από drum-machine δεν με νοιάζει»

Το ότι έχει αλλάξει η μουσική εδώ και αρκετά χρόνια και έχουμε πολύ καιρό να δούμε ένα νέο βαρβάτο ροκ κίνημα είναι δεδομένο. Το ότι υπάρχουν επίσης πολλά νέα πράγματα που αξίζουν παρά το γεγονός ότι δεν φτάνουν στο mainstream είναι επίσης γεγονός. Βέβαια δεν περιμένουμε από τον Bono στα 57 να… βουτάει στο underground για να ανακαλύψει διαμαντάκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: