O Bob Rock πούλησε τα δικαιώματα του για το Black Album των Metallica
News

O Bob Rock πούλησε τα δικαιώματα του για το Black Album των Metallica

To Black Album των Metallica είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους δίσκους στην ιστορία της μουσικής και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα μπορούσαν να ζουν άνετα μόνο από τα δικαιώματα του χωρίς να κάνουν τίποτα άλλο. Ρωτήστε τον Jason Newsted για αυτό!

Ο Bob Rock λοιπόν, που υπογράφει την παραγωγή του άλμπουμ, αποφάσισε να πουλήσει τα δικαιώματα του στην αγγλική εταιρεία Hipgnosis Songs που κάνει το τελευταίο διάστημα μεγάλες δουλειές σε αυτό τον χώρο, με πιο πρόσφατη την αγορά των δικαιωμάτων για τα τραγούδια της Shakira.

Το πόσο της αγοράς δεν έγινε γνωστό αλλά σίγουρα πρέπει να μιλάμε για επταψήφιο νούμερο, αφού το άλμπουμ μοσχοπουλάει μέχρι και σήμερα.

Ο Bob Rock δούλεψε με τους Metallica από το Black Album μέχρι και το St. Anger του 2003, ενώ έχει συνεργαστεί με τους Motley Crue, Bon Jovi και  Aerosmith ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

To ομώνυμο άλμπουμ των Metallica κυκλοφόρησε πίσω στο 1991 και αποτελεί την πιο επιτυχημένη κυκλοφορία στην Αμερική στην εποχή των μετρήσεων της Soundscan. Η τελευταία καταγραφή πωλήσεων το φέρνει αρκετά πάνω από τα 30 εκατομμύρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: