To Black Album επέστρεψε στο top 10 της Αμερικής μετά από 29 χρόνια
News

To Black Album επέστρεψε στο top 10 της Αμερικής μετά από 29 χρόνια

Στην εποχή μας κάθε είσοδος metal album στο top 10 της Αμερικής αποτελεί μεγάλη επιτυχία αφού είναι σπάνιο γεγονός, αλλά για τους Metallica αυτή είναι μία τυπική διαδικασία αφού το καταφέρνουν μέχρι και με επανακυκλοφορία.

Η επετειακή έκδοση του Black Album πούλησε 37.000 αντίτυπα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας και έφτασε μέχρι το νούμερο 9 στο Billboard, επιστρέφοντας στο top 10 μετά από 29 χρόνια.

Η τελευταία του παρουσία εκεί ήταν τον Αύγουστο του 1992, ενώ τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του πίσω στο 1991, είχε περάσει και τις τέσσερις εβδομάδες στην κορυφή.

Το Black Album είναι φυσικά μία ξεχωριστή περίπτωση, αφού συνολικά έχει βρεθεί 625 εβδομάδες στο Chart ή για να το θέσουμε πιο μαζεμένα, 12 ολόκληρα χρόνια!

Με 17,3 εκατομμύρια πιστοποιημένες πωλήσεις στην Αμερική, είναι το πιο εμπορικό άλμπουμ της εποχής της μέτρησης soundscan και ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως αφού έχει ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια.

Πέντε τραγούδια μέσα από αυτό επέστρεψαν και στο chart των singles, με τα Enter Sandman, The Unforgiven, Nothing Else Matters να μπαίνουν στο top 40 και τα Sad But True και Wherever i May Roam να ακολουθούν.

Να θυμίσουμε ότι μαζί με το Black Album, όλες οι στούντιο δουλειές της μπάντας που ακολούθησαν πήγαν στον νούμερο 1 της Αμερικής με πιο πρόσφατη φυσικά το Hardwire… to self Destruct το 2016.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: