Ο Bewild Brother είναι ο συναυλιακός γραφίστας που αγαπήσαμε!
News

Ο Bewild Brother είναι ο συναυλιακός γραφίστας που αγαπήσαμε!

Αν δεν γνωρίζετε τον Bewild Brother, τότε μπορείτε απλά να κάνετε ένα “χτένισμα” στην συναυλιακή ατζέντα της Αθήνας και όλο και κάπου θα τον συναντήσετε.

Όχι αυτόν δηλαδή, την τέχνη του (που ο ίδιος μισεί να την αποκαλούν έτσι). Δεκάδες αφίσες για συναυλίες, φεστιβάλ και κάθε είδους καλλιτεχνικό event, αποτελούν την πλούσια ατζέντα του, και το χαρακτηριστικό γραφιστικό –κι όχι μόνο- στυλ του, τον πολιορκητικό κριό της ύπαρξής του!

Παιδί της επαρχίας, με καλλιτεχνικές ανησυχίες κάθε τύπου, μέτοικος Αθήνας, λάτρης της αστικής πραγματικότητας και των σκληρών εικόνων, ο Άγγελος Περγαντής δεν είναι εδώ για να σας γνωστοποιήσει το έργο του (αυτό γίνεται μόνο του άλλωστε), να αυτοδιαφημιστεί και να αλλάξει την ζωή σας, μπορεί όμως σίγουρα να προσπαθήσει να σας κάνει να αναθεωρήσετε την αισθητική σας.

Λίγες μέρες πριν την έκθεση Grievances R.” (1 Δεκεμβρίου στην Εφημερίδα ATH), στην οποία θα παρουσιαστούν κάποιες από τις συναυλίακές του αφίσες, ο κατά συνθήκη Εξαρχειώτης και στην ψυχή πολίτης του κόσμου (ή μήπως του δρόμου;;;), Bewild Brother μας κάνει ένα τεράστιο δώρο: Ένα ιδιαίτερο soundtrack / mixtape που μπορείτε να ακούσετε είτε πριν παραβρεθείτε στην έκθεση, είτε να έχετε στα ακουστικά σας την ώρα που περιηγείστε σε αυτήν.

Voila!

 Drenge – Side By Side

Μια μπάντα νέα και μαγκιόρα με πολλά dark-wave στοιχεία, η οποία είναι συνέχεια στις playlist της Bewild και σίγουρα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα projects που βγαίνουν από εκεί! Ίσως η καλύτερη αρχή  για να πάρει κανείς την πρώτη γεύση πίσω από το statement: “Grievances R.”

These New Puritans – White Chords (Forest Swords Remix)

Κομμάτι που έπαιζε πίσω από το πρώτο τύπωμα που κάναμε με τα παιδιά από Fuzz Ink. για τις μεταξοτυπίες στο Desertfest. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα απογεύματα της μέχρι τώρα ζωής μου.

These New South Wales – Cholesterol Heart

Soundtrack του καλοκαιριού, μίας και ταξίδεψα στο Βερολίνο για να τους δω. Φρέσκο new-wave παλιό πανκ. Το σημαντικό είναι πως η μπάντα και έχει και εκπομπή στο Comedy Center σατιρίζοντας τη μουσική σκηνή και το lifestyle της. Μία must-follow κίνηση από τους Αυστραλούς.

Dz DeathRays – Gina Works At Heart

Η αγαπημένη μου μπάντα.

He Is Legend – This Will Never Work

Νομίζω πως είναι η μπάντα που παίζει πιο πολύ στα ηχεία του studio όταν ξεκινάει το brainstorming. Οι στίχοι και συνθέσεις τους, που έχουν σαν κύρια θεματολογία τους to witchy στοιχείο πάντα βάζουν τις σκέψεις μου σε μία τρομερά όμορφη και απόκοσμη φαση.

At The Drive In – Incurably Innocent

Κάθε βήμα από αυτό το δίδυμο είναι μια καλαισθησία! Πες το Mars Volta, πες το At The Drive In, πες το όπως θες! Είναι μαζί μου από τις αρχές των μουσικών μου ανακαλύψεων, τελείως τυχαία, μίας και κομμάτια τους έπαιζαν σε αντιγραμμένες ανταλλαγές που κάναμε πίσω στα χρόνια ηθικής, κάνοντας με να ντρέπομαι να κοιτάξω εξώφυλλα και posters τους, ακόμη και σήμερα!

Polyphia – Drown

Η τελευταία μου αγάπη, η οποία κόλλησε μόνο και μόνο βλέποντας τυχαία το εξώφυλλο σε άρθρο στο Kerrang Magazine, θυμίζοντας μου έτσι πόσο σημαντικά σοβαρό εξακολουθεί να είναι το οπτικό κομμάτι κάθε κυκλοφορίας. Epic μπάντα με epic μουσικές!

Porcupine Tree – Shallow

Το κομμάτι που εκφράζει την έννοια της πόλης καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο. Κομμάτι βενζίνη στην θεματολογία της έκθεσης, που στόχο έχει να παρουσιάσει την πόλη όπως την ξέρουμε και την φοβόμαστε!

***

Ο Bewild Brother θα εκθέσει τα συναυλιακά του posters στην έκθεση Grievances R., που θα λάβει χώρα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στην Εφημερίδα ATH (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6), με την συνδρομή και του Barba Dee, ενός επίσης αρκετά σημαντικού σύγχρονου street artist.

Όλες οι λεπτομέρειες εδώ: https://www.facebook.com/events/194845628080271

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ