Battle of the ages:Progressive vs Progressive
News

Battle of the ages:Progressive vs Progressive

Άμα μπλέξεις σε συζήτηση με progressiv-α για τη μουσική καλύτερα να είσαι καλά εξοπλισμένος, όχι με γνώσεις, αλλά με τσεκούρια και κατάνες για να τον βγάλεις από τη μέση πριν σου «λιώσει» εκείνος τον εγκέφαλο.

Εντάξει είμαστε υπερβολικοί, μην φέρετε τσεκούρια (ακόμα). Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις με έναν λάτρη του prog δεν είναι να του πεις πως έχεις προτίμηση σε μια κλασική generic μπάντα γι΄αυτόν, αλλά ότι προτιμάς το «σύγχρονο» progressive από το παλιό.

Για να το εξηγήσουμε καλύτερα, σύγχρονο prog εννοούμε ένα πολύ πιο εκλεπτυσμένο είδος hardcore που δεν έχει έξι δισεκατομμύρια breakdowns μέσα σε δύο λεπτά.

Η δικαιολογία ότι είναι φλώροι δεν μου αρκεί, ούτε ότι τους ακούνε οι hipster που διαβάζουν βιβλία σε παρκάκια, ενώ τους ταΐζουν οι πάπιες (τόσο hipster). Δηλαδή εσύ που αρνείσαι να τους ακούσεις επειδή είναι εναλλακτικοί δεν το κάνεις για να διαφέρεις; Και που θα πας μετά στο mainstream; Προς θεού όχι, ότι ακούνε και κάνουν οι πολλοί δεν είναι για σένα. Και το να τρως φαγητό είναι συνηθισμένο, για να σε δω λοιπόν να ζεις χωρίς αυτό. Συγνώμη παρεκτράπηκα, ας επιστρέψουμε στη μουσική.

Θρύλοι οι Pink Floyd, μοναδικοί οι Tool, λατρεία οι Opeth, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είσαι ανίκανος να συνδυάσεις δύο πράγματα που όσο κι αν νομίζεις πως διαφέρουν, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να αλλάξει τη μουσική του ταυτότητα-δεν μπορώ και δεν μου αρέσει- ούτε να συγκρίνω πράγματα θέλω, απλά καμιά φορά δεν κάνει κακό να είμαστε και λίγο πιο δεκτικοί στο νέο πράγμα.

The Ocean

Φρεσκαδούρα να σπαρταράει από τα βάθη της θάλασσας, την κατάσταση της οποίας και μας περιγράφουν στο τελευταίο τους άλμπουμ το Pelagial.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”422″ src=”//www.youtube.com/embed/iZ83joKMyUs” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Dillinger Escape Plan

Η φράση blood and gore ταιριάζει γάντι στους Dillinger Escape Plan.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”422″ src=”//www.youtube.com/embed/d-FKM3eZTO8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Protest the Hero

Όταν εγώ ανακάλυπτα τον κόσμο, οι Protest the Hero ήταν ήδη εκατό βήματα μπροστά μου και στην ηλικία των 16 είχαν βγάλει και άλμπουμ.

[iframe]<iframe width=”750″ height=”422″ src=”//www.youtube.com/embed/YMc0Hb-dSUc” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Periphery

[iframe]<iframe width=”750″ height=”422″ src=”//www.youtube.com/embed/tUltTV3t4OM” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

Persefone

[iframe]<iframe width=”750″ height=”422″ src=”//www.youtube.com/embed/d6_sRDFideY” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ