Με αστρονομικό ποσό πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών του ο Bruce Springsteen
News

Με αστρονομικό ποσό πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών του ο Bruce Springsteen

Στον χορό της πώλησης δικαιωμάτων που έχει φουντώσει τα τελευταία χρόνια, μπήκε ο Bruce Springsteen τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα, με μία τεράστια συμφωνία. Το «αφεντικό» παραχώρησε τα master και τα δικαιώματα των τραγουδιών του στη Sony Music έναντι μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Billboard η συμφωνία δίνει στην εταιρεία ολόκληρο τον κατάλογο του καλλιτέχνη που περιλαμβάνει 20 στούντιο άλμπουμ, 300 τραγούδια, επτά EP και 23 ζωντανά άλμπουμ.

Ο Spingsteen έχει κυκλοφορήσει όλα του τα άλμπουμ μέσω της Columbia Records (θυγατρική της Sony), από το ντεμπούτο το Greetings From Asbury Park, N.J. που κυκλοφόρησε το 1973 μέχρι και το Leeter to You του 2020.

Η κουβέντα για την παραχώρηση των δικαιωμάτων είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και οι τελευταίες πληροφορίες έλεγαν ότι το κόστος θα φτάσει τα 350 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που τελικά ξεπεράστηκε κατά πολύ.

Και βέβαια αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα, αφού ο Bob Dylan πήρε 300 εκατομμύρια δολάρια και οι Motley Crue πρόσφατα 100 εκατομμύρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ