Αρνήθηκαν την εγγύηση στον Jon Schaffer - Παραμένει στη φυλακή
News

Αρνήθηκαν την εγγύηση στον Jon Schaffer – Παραμένει στη φυλακή

Πάνω από δύο μήνες έχουν περάσει από το «ντου» στο Καπιτώλιο των H.Π.Α. και ο Jon Shaffer που παραδόθηκε μία εβδομάδα μετά, θα παραμείνει κρατούμενος. Ο Schaffer παρουσιάστηκε μπροστά  σε δικαστή μέσω video-conference με τον δικηγόρο του να επιχειρεί να πείσει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο δικηγόρος του Scaffer υποστήριξε ότι ο πελάτης του βρέθηκε στο χώρο για ένα λεπτό μόνο και απέδωσε σε κακή κρίση αυτή την ενέργεια του , τονίζοντας ότι απλά εμπιστεύτηκε τα όσα έλεγε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η δικαστής δεν πείστηκε από όλα αυτά και στάθηκε στις δηλώσεις του λίγους μήνες πριν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι οι απόψεις του είναι διαχρονικές και δεν ήταν απόφαση της στιγμής.

Μέσω του δικηγόρου του, ο Schaffer αρνήθηκε επίσης ότι είναι μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης Oath Keepers (η οποία βρίσκεται αυτή την εποχή στο μικροσκόπιο του υπουργείου δικαιοσύνης) παρά το γεγονός ότι φόραγε καπέλο τους.

Για την περίφημη φωτογραφία που τον δείχνει μέσα στο Καπιτώλιο, o Schaffer υποστήριξε, ότι εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε απλά να προστατέψει έναν ηλικιωμένο, ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος που είχε μαζί του το σπρέι πιπεριού αν και είχε σκοπό να το χρησιμοποιήσει μόνο για αυτοάμυνα.

Η δικαστής, αν και δέχθηκε ότι ο Schaffer δεν είναι ύποπτος φυγής, τόνισε ότι πιστεύει ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία, έτσι δεν όρισε εγγύηση κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να δικαστεί.

Πριν από περίπου ένα μήνα, τα υπόλοιπα μέλη των Iced Earth ανακοίνωσαν την απoχώρηση τους από το συγκρότημα, η Century Media τους έχει βγάλει από το ρόστερ της, ενώ και ο Hansi Kursch ανακοίνωσε ότι σταματά την ενασχόληση τους με τους Demons & Wizards.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ