Η Apple θα προσπαθήσει να κάνει σειρά το... τεράστιο Foundation!
News

Η Apple θα προσπαθήσει να κάνει σειρά το… τεράστιο Foundation!

H τελευταία φορά που κάποιος προσπάθησε να μεταφέρει το «Θεμέλιο» του Ισαάκ Ασίμοφ στην οθόνη ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε ο Τζόναθαν Νόλαν έκανε μία απόπειρα για το HBO αλλά το πρότζεκτ δεν προχώρησε και ο Νόλαν συνέχισε με το Westworld.

Το «Θεμέλιο» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αν όχι τη σημαντικότερη σειρά βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και εξελίσσεται σε περίοδο χιλιάδων χρονών με μία μυστική κοινότητα επιστημόνων να προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν μικρότερο το διάστημα της σκοτεινής εποχής μετά την κατάρρευση της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο βασίζεται στις προβλέψεις του ψυχοϊστορικού Χάρι Σέλντον.

Δεν τη λες λοιπόν και μία απλή ιστορία!

Αυτή τη φορά σειρά για την απόπειρα μεταφορά του «Θεμελίου» στην οθόνη παίρνει η Apple που μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι των streaming υπηρεσιών και έχει φυσικά να διαθέσει τεράστιο μπάτζετ να διαθέσει.

Οι δύο άνθρωποι που θα τολμήσουν να κάνουν αυτή την απόπειρα είναι οι David S. Goyer (Blade, Batman Begins, Man of Steel, Dawn of Justice) και Josh Friedman (War of the Worlds, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Avatar 2).

Λογικά θα χρειαστεί να περάσει καιρός για να μάθουμε κάτι νεότερο αλλά ελπίζουμε αυτή τη φορά το πρότζεκτ.

Αυτή είναι η σύνοψη του πρώτου βιβλίου που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis.

Εδώ και δώδεκα χιλιάδες χρόνια η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία είναι το απαύγασμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Όμως ο καιρός της ακμής της έχει πια παρέλθει. Μόνο ο Χάρι Σέλντον, οραματιστής επιστήμονας και πατέρας της επιστήμης που είναι γνωστή ως ψυχοϊστορία γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον – μια εποχή σκοταδισμού, βαρβαρότητας και πολεμικών συγκρούσεων που θα διαρκέσει τριάντα χιλιετίες.

Στην απελπισμένη προσπάθειά του να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση στις επόμενες γενιές και να σώσει την ανθρωπότητα, ο Σέλντον συγκεντρώνει γύρω του τους κορυφαίους επιστήμονες και στοχαστές της Αυτοκρατορίας και τους μεταφέρει σ’ ένα πλανήτη στις παρυφές του γαλαξία, έναν κόσμο που προορίζεται να γίνει λίκνο πολιτισμού αλλά και φάρος ελπίδας για τις γενιές του μέλλοντος. Το καταφύγιο αυτό παίρνει την ονομασία Θεμέλιο.

Σύντομα, το Θεμέλιο βρίσκεται στο έλεος διεφθαρμένων πολέμαρχων που αναδύονται μέσα από τα συντρίμμια της Αυτοκρατορίας. Το αναπόφευκτο δίλημμα για τους τελευταίους υπέρμαχους του ανθρώπινου πολιτισμού είναι να υποκύψουν στους βαρβάρους και να ζήσουν ως σκλάβοι – ή να επιλέξουν την ελευθερία, μια απόφαση που ίσως οδηγήσει τους ίδιους και ολόκληρο το ανθρώπινο είδος στην ολοκληρωτική καταστροφή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ