Αποθέωση για το Irishman του Σκορσέζε: «Αριστούργημα που ξεπερνάει τις προσδοκίες»
News

Αποθέωση για το Irishman του Σκορσέζε: «Αριστούργημα που ξεπερνάει τις προσδοκίες»

Τα νέα είναι πάρα πολύ καλά για το Irishman του Μάρτιν Σκορσέζε. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης με τους κριτικούς να… παραμιλάνε στις πρώτες τους εντυπώσεις από την ταινία.

Με 33 κριτικές μέχρι στιγμής στο Rotten Tomatoes το σκορ βρίσκεται στο απόλυτο 100% με την πλειονότητα να μιλάει για μία ταινία που θα παίξει σίγουρα στα όσκαρ, κάποιους να την αποκαλούν αριστούργημα και πολλούς να λένε ότι ξεπερνάει όλες τις προσδοκίες.

Όσο για το «καυτό» θέμα της διάρκειας που αγγίζει τις 3.5 ώρες; Ούτε καν θα καταλάβουμε πως πέρασε η ώρα είναι η κοινή τοποθέτηση όσων την είδαν που επίσης αποθεώνουν τους πρωταγωνιστές (Ντε Νίρο, Πατσίνο, Πέσι) αλλά και τον σκηνοθέτη για τη δουλειά του.  Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το Netflix η ταινία θα παιχτεί και στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 21 Νοεμβρίου, πριν γίνει διαθέσιμη στην πλατφόρμα στις 27 του ίδιου μήνα!

Ο Ντε Νίρο πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Frank Sheeran, ενός βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που γίνεται στην πορεία εκτελεστής της μαφίας και ίσως να είναι ο υπεύθυνος για τον θάνατο του Jimmy Hoffa. Το σενάριο που βασίζεται στο βιβλίο I Heard You Paint Houses του Charles Brandt,  έχει υπογράψει ο Steven Zaillian που έχει δουλέψει ξανά με τον Σκορσέζε στο Gangs of New York ενώ το βιογραφικό του περιέχει ακόμα ταινίες όπως τα Moneyball, The Girl With the Dragon Tattoo και American Gangster.

Ο Αλ Πατσίνο υποδύεται τον Jimmy Hoffa, ενώ το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η ταινία αποτελεί την πρώτη του συνεργασία με τον Μάρτιν Σκορσέζε. Ο Τζο Πέσι που κέρδισε όσκαρ για τα Καλά Παιδιά υποδύεται το μέλος της μαφίας, Russell Bufalino, ενώ το καστ συμπληρώνεται από τους Bobby Cannavale, Harvey Keitel, Ray Romano και Anna Paquin.

To μπάτζετ έφτασε σε τεράστια επίπεδα (160 εκατομμύρια δολάρια) για τέτοιου τύπου ταινία και ο σημαντικότερος λόγος είναι η τεχνολογία digital de-aging που χρησιμοποιήθηκε για να κάνει πιο νέους τους πρωταγωνιστές σε διάφορα σημεία της εξέλιξης της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ