Απογοήτευσε στην πρεμιέρα του το Solo: A Star Wars Story
News

Απογοήτευσε στην πρεμιέρα του το Solo: A Star Wars Story

Μία τεράστια αρνητική έκπληξη περίμενε τους ανθρώπους της Disney στις πρώτες ημέρες προβολής του Solo: A Star Wars Story. Αν και οι προβλέψεις για το τετραήμερο (περιλαμβάνει και τη Memorial Day που είναι αργία στην Αμερική) έκαναν λόγο για εισπράξεις που θα έφταναν τα 150 εκατομμύρια, τελικά ούτε καν το πλησίασε αυτό το νούμερο.

Η ταινία με 83 εκατομμύρια στο τριήμερο, ίσα που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια με τη μία έξτρα ημέρα, ένα ποσό που τη φέρνει σε επίπεδα Justice League. Κάτι που δεν το λες και καλό.

Είναι η χειρότερη επίδοση από τότε που το σύμπαν του Star Wars ανήκει στη Disney, μένοντας πολύ πίσω από τα Force Awakens, Last Jedi αλλά και το Rogue One που είναι η ταινία με την οποία μπορεί να συγκριθεί περισσότερο, ως standalone πρότζεκτ και έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2016 με 155 εκατομμύρια.

Ένα ακόμα αρνητικά στοιχείο έρχεται από την πορεία της ταινίας εκτός Αμερικής, αφού συγκέντρωσε μόλις 65 εκατομμύρια, φτάνοντας το σύνολο του τριημέρου στα 150 πενήντα εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, με το κόστος παραγωγής να υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια.

Και φυσικά έχουν αρχίσει οι αναλύσεις για το τι μπορεί να έφταιξε.

Δεν χρειάζεται να το σκεφτεί κάποιος πολύ για να φτάσει στο συμπέρασμα ότι η πρεμιέρα της ταινίας έγινε σε μία περίοδο που είχαμε ήδη το Infinity War και το δεύτερο Deadpool (μόλις μία εβδομάδα πριν) και το κοινό το λες και μπουχτισμένο, ενώ ακολουθεί τις επόμενες ημέρες και το δεύτερο Jurassic World.

Θα πρέπει να τονίσουμε επίσης ότι το Solo ήταν η πρώτη ταινία της νέας εποχής του Star Wars που δεν βγήκε στις αίθουσες τα Χριστούγεννα και έκανε πρεμιέρα μόλις έξι μήνες μετά το Last Jedi.

To μόνο σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα η LucasFilm και η Disney θα εξετάσουν τον προγραμματισμό τους πολύ καλύερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: