Αποχαιρετάμε το How I Μet Υour Μother
Movies and TV

Αποχαιρετάμε το How I Μet Υour Μother

Μετά από εννέα σεζόν μια από τις πιο πετυχημένες σειρές στην Αμερική έφτασε στο τέλος της. Ένα τέλος που άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στο κοινό της. Ο λόγος γίνεται για το How I Μet Υour Μother και την παρέα των Τεντ Μόσμπι, Λίλυ και Μάρσαλ Έρικσεν, Μπάρνι Στίνσον και Ρόμπιν Σερμπόφσκι.

                                          ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILER

Η πενταμελής παρέα που μας συντρόφευε από το 2005 στις πρώτες σεζόν μας χάρισε άφθονο γέλιο. Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια ο διακαής πόθος του Τεντ είναι να βρει τη γυναίκα των ονείρων του (φυσικά επηρεάζεται και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση γιατί συγκατοικεί με το ζευγάρι των κολλητών του Λίλυ και Μάρσαλ που αργότερα θα παντρευτούν και θα κάνουν μια πολύ ωραία οικογένεια).

Ο Τεντ δεν μοιάζει καθόλου με τον ορκισμένο εργένη της παρέας, Μπάρνι Στίνσον, ο οποίος ζει μόνο για να αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις –που ο ίδιος βάζει στον εαυτό του- και για θρυλικές ιδέες που πάντα συμπεριλαμβάνουν γυναίκες.

tumblr_kzxq18vNck1qbw3tyo1_1280

Τη ζωή όλων αλλάζει από την πρώτη κιόλας σεζόν η Ρόμπιν Σερμπόφσκι. Η ωραία δημοσιογράφος θα γίνει το μήλον της έριδος για τους Τεντ και Μπάρνι κατά τη διάρκεια των εννέα σεζόν και θα επηρεάσει τις ζωές τους πολύ και με διαφορετικό τρόπο.

Ο Τεντ θα την ερωτευτεί, θα το ζήσει και θα τη χάσει. Από την άλλη, ο Μπάρνι θα την ερωτευτεί, θα σοβαρευτεί και θα την πείσει να τον παντρευτεί, αλλά για… λίγο.

Δεν θα είναι υπερβολικό να πούμε ότι κάποιες σεζόν δεν είχαν κάτι να μας δώσουν. Η παρέα ρουτίνιασε λίγο, με τον Μπάρνι να είναι αυτός που τους έδινε ζωή, αφού το… κλαψούρισμα του Τεντ για τις πολλές και με διάφορους τρόπους χυλόπιτες τον έκαναν να πισωγυρίζει στην Ρόμπιν.

HOW I MET YOUR MOTHER

Οι δύο τελευταίες σεζόν κινούνται γύρω από τον γάμο της Ρόμπιν με τον Μπάρνι και τις ενοχές του Τεντ για τα συναισθήματα που ακόμη τρέφει και προσπαθεί να καταπολεμήσει, αποφασίζοντας να μετακομίσει στο Σικάγο την επομένη του γάμου.

Ωστόσο, η… μοίρα του παίζει ένα ευχάριστο παιχνίδι και αυτό γιατί την ημέρα του γάμου της Ρόμπιν γνωρίζει τη μελλοντική σύζυγό και μητέρα των παιδιών του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ένατης σεζόν υπάρχουν αρκετές σκηνές από τη μελλοντική ζωή του Τεντ με την Τρέισι. Το γεγονός ότι μαθαίνουμε πια τελικά είναι  η γυναίκα του από τα πρώτα κιόλας επεισόδια της ένατης σεζόν έπρεπε να μας προϊδεάσει για το φινάλε…

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο επεισόδιο…

Η αίσθηση του τελευταίου επεισοδίου δεν προκαλεί καμία συναισθηματική ένταση όπως θα περίμενε κανείς. Ο σεναριογράφος της σειράς στη διάρκεια των 43:36 λεπτών κάνει ένα πολύ γρήγορο ταξίδι στο μέλλον, χωρίζοντας εντελώς αναίμακτα την Ρόμπιν και τον Μπάρνι μετά από τρία χρόνια γάμου.

Στη συνέχεια  με τον ίδιο αναίμακτο τρόπο παρουσιάζει το θάνατο της Τρέισι –της γυναίκας που αγάπησε όσο καμία-  χωρίς οποιαδήποτε συναισθηματική ένταση  για να φτάσει γρήγορα στο τέλος όπου ο Τεντ επιστρέφει στην Ρόμπιν έχοντας τη… συγκατάθεση των παιδιών του ,που είναι οι ακροατές της ιστορίας από το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σειράς.

ΥΓ. Αν στο τελευταίο επεισόδιο δινόταν περισσότερο έμφαση στον θάνατο της Τρέισι, θα ήταν πιο αποδεκτή από το κοινό η επιστροφή του Τεντ στην Ρόμπιν και θα έδινε ένα τέλος που άξιζε μια σειρά εννέα σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ