Από τον Σάκη Ρουβά στους Rotting Christ: Η τραγουδίστρια που προκαλεί ανατριχίλα στο «Έλθε Κύριε»
Music

Από τον Σάκη Ρουβά στους Rotting Christ: Η τραγουδίστρια που προκαλεί ανατριχίλα στο «Έλθε Κύριε»

Την Τετάρτη έσκασε στα μούτρα μας το νέο τραγούδι των Rotting Christ με τίτλο «Έλθε Κύριε». Αν δεν το έχετε ακούσει ακόμα κάντε το τώρα.

Αυτό που σε τραβάει κατευθείαν στο τραγούδι, που είναι εμπνευσμένο από τις Βάκχες του Ευριπίδη είναι η ερμηνεία της Δανάης Κατσαμένη.

Ποια είναι αυτή η κυρία θα ρωτήσετε. Το ψάξαμε λίγο λοιπόν και βρήκαμε ένα σύντομο βιογραφικό της.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Το 2009 αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή Εθνικού Θεάτρου ενώ παράλληλα φοιτά στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού πλάι στον Αντρέα Κουλουμπή και σύγχρονου χορού με τους Φωκά Ευαγγελινό και Αμάλια Μπένετ.

300x300

Στο θέατρο, πρωταγωνίστησε στην παράσταση Τα μαγικά μαξιλάρια Ευγ. Τριβιζά  και ως μονωδός στην παράσταση Χάνσελ και Γκρέτελ της Εθνικής Παιδικής Λυρικής Σκηνής στο αρχαίο θέατρο Ηρώδου του Αττικού. Έχει επίσης συμμετάσχει στις παραστάσεις Αγαμέμνων χορικό , Η Λέσχη Στρατή Τσίρκα , Να ζη κανείς ή να συζή Λώρενς Κάσλερ και στη devised χοροθεατρική παράσταση Breathonesec.

1

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία μεγάλου μήκους Artherapy του Ν. Περάκη και στις μικρού μήκους Narkissus του Π. Ανέστη και Thecomicshopmovie του Α. Καρυπίδη (συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας).

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το metal και με τους Rotting Christ; Καμία απολύτως. Έχει όμως σχέση μία δουλειά της Δανάης από το 2013. Συμμετείχε ως μέλος του χορού στις Βάκχες που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά.  Μάλιστα ερμηνεύει το μέρος στο οποίο την ακούμε και στο τραγούδι των Rotting Christ.

Και επειδή κάνουμε… ρεπορτάζ εδώ στο Rock is Dead, όχι μαλακίες, βρήκαμε στο youtube και ένα απόσπασμα.Από Σάκη σε Σάκη λοιπόν η Δανάη!

Δείτε το:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ