Η απάντηση του Robb Flynn για το riff που δανείστηκαν οι Machine Head: «Ήταν ατύχημα»
News

Η απάντηση του Robb Flynn για το riff που δανείστηκαν οι Machine Head: «Ήταν ατύχημα»

Από το πρωί της Παρασκευής όταν κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι των Machine Head, Beyond the Pale, έχει ξεκινήσει μία μεγάλη κουβέντα για το βασικό riff του τραγουδιού που είναι ολόιδιο με το Love των Strapping Young Lad.

Όταν πολλοί χρήστες του twitter του έστειλαν το link, o Devin Townsend ήταν πολύ cool με το θέμα και είπε τα εξής:

«Ο κόσμος με ρωτάει για ομοιότητες σε riff. Δεν έχω γνώμη αλήθεια. Έχω γράψει riff σε ολόκληρη την καριέρα μου που μοιάζουν με κάτι άλλο. Έχω χρησιμοποιήσει ολόκληρα θέματα από άλλα άλμπουμ, σάουντρακ και ταινίες. Η τέχνη είναι ένα κολάζ εμπειριών, παίρνεις κομμάτια και τα τοποθετείς ξανά».

O Robb Flynn είδε την απάντηση του Townsend και τοποθετήθηκε και αυτός για το θέμα τονίζοντας ότι πρόκειται για σύμπτωση…

«Shout out στον Devin Townsend που είναι τόσο cool. H αστυνομία των riff με σταμάτησε και πήρα μία κλίση 300 δολάρια γι αυτό. Όπως έλεγε πάντα ο Dimebag ‘Απλά μοιραζόμαστε riffs αδελφέ. Έχω τρομερό σεβασμό για εσένα Devin. Εξαιρετικά ταλαντούχος μουσικός, καταπληκτικός παραγωγός (η παραγωγή του As the palaces burn τα σπάει όλα). Και αν θα παραδεχόμουν με περηφάνια ότι έκλεψα ένα riff από εσένα… ήταν απλά ένα ευχάριστο ατύχημα. Riff on brother».

Κάπου εδώ κλείνει λογικά το θέμα, αλλά να θυμίσουμε εμείς ότι αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο τραγούδι που κυκλοφορούν οι Machine με «δανεικό» riff αφού και το Is there anybody out there που είχαν κυκλοφορήσει το 2016 θύμιζε φουλ το Psychosocial των Slipknot.

To νέο άλμπουμ των Machine Head, Catharsis, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου και ελπίζουμε να μην περιέχει άλλα δανεικά riff.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ