Άντονι Χόπκινς: Έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ!
News

Άντονι Χόπκινς: Έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ!

H τελετή απονομής των βραβείων όσκαρ έκλεισε με ασυνήθιστο τρόπο αφού αντί για το βραβείο καλύτερης ταινίας, τελευταίο δόθηκε αυτό για τον πρώτο ανδρικό ρόλο, αφού οι παραγωγοί πίστευαν ότι η μετά θάνατον νίκη του Chadwick Boseman ήταν βέβαιη.

Τελικά το βραβείο πήγε στον Άντονι Χόπκινς για την ερμηνεία του στο The Father. Ήταν η δεύτερη νίκη του σε έξι υποψηφιότητες και η πρώτη μετά τη Σιωπή των Αμνών τριάντα χρόνια πριν.

Ο Χόπκινς έγινε μάλιστα ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που κερδίζει το βραβείο, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Κρίστοφερ Πλάμερ που είχε κερδίσει βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου το 2011 για το Beginners στα 82 του.

Πριν τον Άντονι Χόπκινς, ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής πρώτου ανδρικού ρόλου ήταν ο Χένρι Φόντα για το On Golden Pond το 1981. Ο Κρίστοφερ Πλάμερ διατηρεί το ρεκόρ του γηραιότερου υποψήφιου, στα 88 του χρόνια, για το All the Money in the World πίσω στο 2017, ενώ στη σκηνοθεσία ο Κλιντ Ίστγουντ κέρδισε το όσκαρ σε ηλικία 75 ετών το 2004 για το Million Dollar Baby.

Διαβάστε ακόμα: 

Το Nomadland μεγάλος νικητής στην πιο ασυνήθιστη τελετή

Άλλα περίμεναν και άλλα τους ήρθαν: Το παράξενο τέλος της τελετής στα όσκαρ

Frances McDormand: Έγραψε ιστορία με το τρίτο της όσκαρ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ