Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για όγδοο βιβλίο του Song of ice and fire από τον George R.R. Martin
Game of thrones

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για όγδοο βιβλίο του Song of ice and fire από τον George R.R. Martin

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα βιβλία του Song of Ice and Fire, στα οποία βασίζεται και το τηλεοπτικό Game of Thrones, είναι πέντε με το τελευταίο που κυκλοφόρησε να είναι το A Dance of Dragons του 2011.

Η επίσημη τοποθέτηση του George R.R. Martin εδώ και χρόνια είναι ότι θα ολοκληρωθεί στα επτά βιβλία τα οποία θα έχουν τους τίτλους The Winds of Winter και A dream of Spring για τα οποία όμως δεν έχουμε ακόμα ενημέρωση για το πότε θα κυκλοφορήσουν.
Ταυτόχρονα υπάρχει και η πίεση από πλευράς HBO που προβάλλει τη σειρά, γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα φαίνεται ότι το Game of Thrones θα προλάβει τα βιβλία.

Και μετά από όλα αυτά ήρθε πριν λίγες ημέρες η Anne Groell που είναι η εκδότης του Martin και καλή του φίλη να μιλήσει για την πιθανότητα όγδοου βιβλίου.

«Στην αρχή μου έλεγε ότι θα είναι τριλογία. Του έλεγα ότι πρέπει να έχουμε επτά βιβλία για τα επτά βασίλεια. Μετά μου είπε τέσσερα. Του είπα επτά βιβλία για τα επτά βασίλεια. Μετά είπε πέντε. Και μετά έξι. Του είπα ότι το έχει καταλάβει. Μόνο που τον καιρό που ασχολιόμουν με την έκδοση του The World of Ice And Fire (μία εγκυκλοπαίδεια που θα κυκλοφορήσει στα τέλη της χρονιάς) συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν οκτώ βασίλεια και έχει να κάνει με το πώς ήταν η περιοχή την εποχή που ήρθε στο Γουέστερος ο Αίγκον ο Κατακτητής. Έτσι μήπως τελικά έχουμε οκτώ βιβλία για τα οκτώ βασίλεια;».

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και ο Martin τοποθετήθηκε άμεσα με συνέντευξη του στο Entertainment Weekly.

«Το πλάνο μου είναι να τελειώσω στα επτά. Βέβαια το αρχικό μου πλάνο ήταν να τελειώσω στα τρία. Γράφω τις ιστορίες μου και αυτές μεγαλώνουν. Ασχολούμαι με συγκεκριμένα πράγματα και μερικές φορές βρίσκω τον εαυτό μου μακριά από το τέλος της ιστορίας. Το πλάνο μου αυτή τη στιγμή είναι ακόμα τα επτά. Αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσω το έκτο βιβλίο. Ρωτήστε με ξανά όταν θα βρίσκομαι στα μισά του έβδομου βιβλίου και θα έχω να σας πω κάτι πιο σίγουρο».

Εμείς απλά να πούμε ότι ο George R.R. Martin κοντεύει να κλείσει τα 66 του χρόνια και ενώ τα πρώτα τρία βιβλία κυκλοφόρησαν σε τέσσερα χρόνια (1996, 1998, 2000) από τότε και μέχρι σήμερα έχει γράψει μόνο δύο. Ζωή να έχει ο άνθρωπος για να ολοκληρώσει το έργο του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ