Αν ένα ζόμπι έπεφτε από τις σκάλες και εσύ κοιμόσουν στο πάτωμα θα ξύπναγες;
News

Αν ένα ζόμπι έπεφτε από τις σκάλες και εσύ κοιμόσουν στο πάτωμα θα ξύπναγες;

Η ερώτηση που κάνουμε στον τίτλο θα έπρεπε να γίνει την ώρα που οι άνθρωποι που έγραψαν και σκηνοθέτησαν το επεισόδιο του Walking Dead της Κυριακής συζητούσαν την εξέλιξη του.

Και μάλλον δεν έγινε ποτέ.

Με τρία επεισόδια να απομένουν μέχρι το φινάλε της 8ης σεζόν και με τον Νίγκαν να είναι άφαντος μετά τα όσα είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, η δράση μεταφέρθηκε στο Χίλτοπ με τους Saviors να κάνουν ντου με ηγέτη τον Σάιμον και τη Μάγκι να έχει σχέδιο για τους να αποκρούσει. Και τους απέκρουσε.

Ήταν το δεύτερο μισό του επεισοδίου όμως που μας έκανε να ξύνουμε το κεφάλι μας με απορία και να αναρωτιόμαστε αν το Walking Dead περνάει από κάποιου τύπου έγκριση πριν προβληθεί το επεισόδιο.

Δεν θα πούμε πολλά, αφού τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Μετά από 8 σεζόν οι πρωταγωνιστές που έχουν χάσει αμέτρητους φίλους και συντρόφους, αποφασίζουν απλά να αφήσουν ανθρώπους σοβαρά τραυματισμένους χωρίς φύλαξη, έτσι πεθαίνουν και μετά από λίγο επιστρέφουν ως ζόμπι και τους την πέφτουν. Λες και δεν τους έχει συμβεί ποτέ ξανά. Για να μη μιλησουμε για τον μικρό Χένρι που βρίσκει αυτόματο όπλο αλλά και το κλειδί του κλουβιού που είναι αιχμάλωτοι οι saviors και την κάνει τη μαλακία του.

Και ως επιστέγασμα όλων αυτών έχουμε τη σκηνή που ακολουθεί. Με ζόμπι να σηκώνεται από το πάνω πάτωμα, να μουγκρίζει, να κουτρουβαλάει στις σκάλες να φτάνει κάτω, ένα άλλο ζόμπι να μπαίνει από την ορθάνοιχτη πόρτα και παρόλα αυτά όσοι κοιμούνται στο πάτωμα δεν παίρνουν χαμπάρι!

Έχουμε γράψει ξανά, ότι μετά την επιστροφή του τον Φεβρουάριο, το Walking Dead έκανε σαφή βήματα βελτίωσης σε σχέση με το πρώτο μισό της 8ης σεζόν αλλά απέχει… χιλιόμετρα από τις κορυφαίες στιγμές του. Το μόνο που ελπίζουμε τώρα είναι ότι με την ολοκλήρωση της ιστορίας των Saviors και του Νίγκαν, που κρατάει περίπου δυόμιση χρόνια τώρα, η σειρά θα αλλάξει κατεύθυνση και θα αναπνεύσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ