Το άλμπουμ των Metallica που δεν ξεκολλάει από τον πάτο...
News

Το άλμπουμ των Metallica που δεν ξεκολλάει από τον πάτο…

Μπορεί οι Metallica να μας κάνουν την τιμή να κυκλοφορούν νέο άλμπουμ κανά-δυο φορές τη δεκαετία (ακόμα περιμένουμε πάντως να δούμε νέα τους δουλειά από το 2010 και μετά), αλλά όταν το κάνουν δύο πράγματα είναι σίγουρα. Το ένα ότι θα διχάσει τον κόσμο και το άλλο ότι οι πωλήσεις του μετριούνται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Το Death Magnetic, για παράδειγμα, στις πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας του πούλησε 490.000 αντίτυπα και το St. Anger στο ίδιο διάστημα 418.000.

Αν πάμε ακόμα πιο πίσω θα βρούμε το Load με 680,000 την πρώτη εβδομάδα, το Re-Load με 435.000 και φυσικά το Black Album με 598.000 και συνολικά πάνω από 16.000.000 μόνο στην Αμερική.

Υπάρχει όμως ένα άλμπουμ που έχει πάνω του το όνομα των Metallica και σήμερα τρία χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, με το ζόρι έχει ξεπεράσει τις 33.000 πωλήσεις. Μέσα σε τρία χρόνια ναι.

Σωστά καταλάβατε, μιλάμε για το Lulu, τη συνεργασία των Metallica με τον Lou Reed που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2011, με την πρώτη εβδομάδα να κλείνει στα 13.000 αντίτυπα και από τότε με το ζόρι να πουλάει άλλες 20.000.

Το άλμπουμ που επικρίθηκε όσο λίγα και δικαίως αν μας ρωτάτε, αφού μπορεί να ήταν πείραμα, αλλά ήταν επιεικώς κακό, δεν κατάφερε να ψήσει ούτε καν αυτούς που θέλουν να έχουν τα πάντα από ένα συγκρότημα για είναι πλήρης η συλλογή τους. Προτίμησαν να το αγνοήσουν και να κάνουν ότι δεν υπήρξε ποτέ.

Υπήρξε όμως και θα υπάρχει πάντα ο στίχος που τραγουδάει ο James Hetfield για να μας το θυμίζει…

James-hetfield-im-a-table

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ