Το άλμπουμ που σημάδεψε μία γενιά μεταλάδων στην Ελλάδα κλείνει τα 20!
News

Το άλμπουμ που σημάδεψε μία γενιά μεταλάδων στην Ελλάδα κλείνει τα 20!

Υπήρχε μία εποχή που οι Iced Earth συναγωνίζονταν σε δημοτικότητα στην Ελλάδα ιερά τέρατα του Heavy Metal. Αυτή η εποχή έχει περάσει φυσικά εδώ και πολλά χρόνια αλλά εκείνη η πενταετία από το 1996 έως και το 2001 ήταν σίγουρα δικιά τους.

Sold out εμφανίσεις, εξαιρετικές πωλήσεις και φυσικά το αποκορύφωμα που ήταν το τριπλό live άλμπουμ Alive in Athens που ηχογραφήθηκε στο Ρόδον.

Μπορεί με τα πρώτα τους άλμπουμ να είχα ήδη δημιουργήσει ντόρο, αλλά η δουλειά που τους απογείωσε (ειδικά στη χώρα μας) ήταν το Dark Saga. To concept άλμπουμ που βασίστηκε στις ιστορίες του Spawn  τους βρήκε να χρησιμοποιούν πιο απλές δομές στα τραγούδια τους, οι ταχύτητες έπεσαν, η μελωδία πήρε κεντρικό ρόλο και ο Matt Barlow έκανε ίσως τις ερμηνείες της καριέρας του.

Αυτό το άλμπουμ λοιπόν κλείνει σήμερα 23 Ιουλίου 20 χρόνια ζωής! Όσοι ζήσαμε αυτή την εποχή μπορούμε ξαφνικά να νιώσουμε πολύ μεγάλοι.

Οι Iced Earth συνεχίζουν φυσικά τη δισκογραφία και παραμένουν τακτικοί επισκέπτες στη χώρα μας (θα τους δούμε το φθινόπωρο) αλλά την μαγεία εκείνης της εποχής δεν θα μπορέσουν να την πιάσουν ξανά.

Για αυτό σήμερα βάζουμε και ακούμε ξανά ολόκληρο το Dark Saga και ανατριχιάζουμε κάθε φορά που σβήνουν οι νότες του Slave to the Dark και ακούγονται οι πρώτες στιγμές του A question of Heaven.

https://www.youtube.com/watch?v=NgM4LIGBFr0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ