Άλμπουμ με ακυκλοφόρητο υλικό από τον Steven Wilson τον Ιανουάριο
Music

Άλμπουμ με ακυκλοφόρητο υλικό από τον Steven Wilson τον Ιανουάριο

Στις 22 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του Steven Wilson 4 ½, το οποίο θα αποτελέσει μια ενδιάμεση έκδοση ανάμεσα στο τέταρτο άλμπουμ του καλλιτέχνη Hand. Cannot. Erase και στο επόμενο studio άλμπουμ του.

Το 4 ½ αποτελείται από 6 κομμάτια και έχει συνολική διάρκεια 37 λεπτά. 4 από τα τραγούδια που εμπεριέχονται στο 4½ προέρχονται από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ Hand. Cannot. Erase και 1 τραγούδι προέρχεται από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ The Raven That Refused To Sing. Το τελευταίο κομμάτι είναι μια έκδοση του Don’t Hate Me, ενός τραγουδιού που γράφτηκε αρχικά από τους Porcupine Tree το 1998. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι βασισμένη σε μια ζωντανή ηχογράφηση που έγινε στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή περιοδεία του καλλιτέχνη αλλά και σε πρόσθετη ηχογράφηση που έγινε αργότερα στο στούντιο. Το φωνητικό κομμάτι αυτής της νέας έκδοσης είναι ένα ντουέτο του Steven Wilson και της διάσημης Ισραηλινής τραγουδίστριας Ninet Tayeb.

Στο άλμπουμ επίσης συμμετέχουν τα μέλη της μπάντας του Steven Wilson: Adam Holzman, Nick Beggs, Guthrie Govan, Dave Kilminster, Craig Blundell, Marco Minnemann, Chad Wackerman, και Theo Travis.

Το 4 ½ θα κυκλοφορήσει από την Kscope σε CD, βινύλιο 180 γραμμαρίων, και Blu-ray, με όλες τις μορφές να είναι συσκευασμένες σε ένα όμορφο die-cut sleeve που φωτογραφήθηκε από τον Lasse Hoile και σχεδιάστηκε από τον Carl Glover. Η έκδοση Blu-Ray (audio only) περιλαμβάνει υψηλής ανάλυσης στερεοφωνικό ήχο, μια 5,1 μίξη του άλμπουμ και ένα μπόνους 5,1 mix της νέας έκδοσης του Lazarus. Η έκδοση βινυλίου θα περιλαμβάνει έναν download code με τον οποίο θα μπορεί κάποιος να κατεβάσει το άλμπουμ σε FLAC ή mp3.
(Προ-παραγγελίες εδώ: www.kscopemusic.com/store).
Το άλμπουμ θα είναι επίσης διαθέσιμο ψηφιακά στις 22 Ιανουαρίου από iTunes, Amazon, Google Play και Apple Music.

Steven Wilson – “4 ½”
1. My Book of Regrets (9.23)
2. Year of the Plague (4.15)
3. Happiness 3 (4.31)
4. Sunday Rain Sets In (3.50)
5. Vermillioncore (5.09)
6. Don’t Hate Me (9.34)

Το προηγούμενο άλμπουμ του Steven Wilson “Hand. Cannot. Erase” απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από τους οπαδούς χαρίζοντας στον καλλιτέχνη τις υψηλότερες θέσεις στα charts όλου του κόσμου συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου (# 13), της Γερμανίας (# 3), της Ολλανδίας (# 2), των ΗΠΑ (# 39 στο Billboard Top 200), του Καναδά (# 24) και της Φινλανδίας (# 4).

Με sold out παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των 2 πρόσφατων εμφανίσεων του στο διάσημο Royal Albert Hall του Λονδίνου, ο Steven Wilson θα συνεχίσει να περιοδεύει και το 2016. Ξεκινώντας από τη Γερμανία στις 12 του Ιανουαρίου, η Ευρωπαϊκή περιοδεία του Steven Wilson θα περάσει από το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Ρωσία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Ελλάδα (5 Μαΐου στο θέατρο Badminton).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιοδεία:http://stevenwilsonhq.com/sw/tour-dates/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ