Άλλαξε ο χρόνος;
News

Άλλαξε ο χρόνος;

Το 2013 άλλαξε και έδωσε τη θέση του στο 2014. Το θέμα είναι αν άλλαξε κάτι μέσα μας και γύρω μας…

Σαν χθες μου φαίνεται η τρέλα που είχε επικρατήσει το έτος 1999 με το επερχόμενο “millenium” και την προφητεία για την καταστροφή του κόσμου.

Σήμερα, 14 χρόνια μετά (δεν είναι και λίγα), κάτι μου λέει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει εκτός από τους αριθμούς. Το πιο άσχημο είναι πως δεν έχει αλλάξει καθόλου ο τρόπος σκέψης του ανθρώπινου είδους. Ίσα- ίσα πάει από το κακό στο χειρότερο, αφού δεν λέει να αντιληφθεί πως από μόνο του καταστρέφει τον κόσμο.

Δεν είναι ωραίο να “μιζεριάζεις” την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, αλλά είναι ακόμα πιο άσχημο να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.

Οι ήχοι της αντίστροφης μέτρησης, των βεγγαλικών και της σαμπάνιας που ανοίγει δεν είναι αρκετά δυνατοί για να καλύψουν τα όσα άσχημα συμβαίνουν γύρω μας. Προφανώς τέτοιες μέρες θες να ξεχαστείς και να διασκεδάσεις, αλλά αν θες πραγματικά ένα “ευτυχισμένο νέο έτος”, ξεκίνα μέσα στο 2014 να προσπαθείς να κάνεις και εσύ τον κόσμο ευτυχισμένο και όχι μόνο τον εαυτό σου.

Το μοναδικό ίσως πράγμα που δεν περνάει πάντα από το χέρι μας είναι η υγεία. Αυτό θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας, αφού για όλα τα υπόλοιπα νομίζω πως ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να κάνει ότι μπορεί για τον εαυτό του.

Εκτός βέβαια αν τελικά υπάρχει κάπου κρυμμένος ένας super- Άγιος Βασίλης και περιμένει τα κατάλληλα Χριστούγεννα για να έρθει και να μας αλλάξει τα μυαλά, και κατά συνέπεια και τον κόσμο, προς το καλύτερο… Καλή χρονιά και ας ελπίσουμε πως φέτος θα πιάσουν οι ευχές!

[iframe]<iframe width=”640″ height=”480″ src=”//www.youtube.com/embed/Gk7XD8A2jwE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ