Ακόμα να δεις το Metalhead και το Deathgasm;
News

Ακόμα να δεις το Metalhead και το Deathgasm;

Γράφει ο Άρης Ασβεστάς

Ταινίες με θέμα το metal ή «ντυμένες» με metal θεματολογία και ήχους, σπανίως θα συναντήσεις, συνεπώς όταν προκύπτουν τέτοιες, εδώ είμαστε εμείς να σου ανοίγουμε τα μάτια, να ψαχτείς και να γουστάρεις…

METALHEAD (Málmhaus)

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό μελόδραμα που έρχεται από την Ισλανδία. Μια πιτσιρίκα χάνει τον αδερφό της σε αγροτικό ατύχημα στην ισλανδική επαρχία. Μια απώλεια που δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει ποτέ! Γεμίζει θυμό, οργή, αλλά κυρίως αγάπη για το black metal, υιοθετώντας τα ακούσματα και το στιλ του αδικοχαμένου της αδερφού.

Χαμένη μέσα σε έναν δικό της κόσμο, η οργή της μέσα σε μια ασφυκτικά κλειστή κοινωνία και παράλληλα το πάθος της για τον ακραίο ήχο, την οδηγεί σε ακρότητες, μιμούμενη την κατάσταση που επικρατούσε στις σκανδιναβικές χώρες των 90s, με εμπρησμούς εκκλησιών κλπ. Ταυτόχρονα, με τη βοήθεια ενός ιερέα που θέλει να τη φέρει στον ίσιο δρόμο, προσπαθεί με την κιθάρα της να δημιουργήσει μια δική της μπάντα και στέλνει demos σε δισκογραφικές εταιρίες.

800

Το φινάλε δεν υπάρχει! Ένα black metal ποίημα, το «Svarthamar» του Pétur Ben (καμία σχέση με το metal ο τύπος), που τραγουδά και παίζει η ίδια, ένα τραγούδι που θα σου σηκώσει την τρίχα κάγκελο, μια φωνή που θα σε ταξιδέψει σε κόσμους πολύ, μα πολύ σκοτεινούς! Πριν τους τίτλους τέλους, θα κοπανηθείς και με Megadeth!

Ένα πολύ-βραβευμένο αριστούργημα, που δυστυχώς δεν παίχτηκε ποτέ στην Ελλάδα. Εσύ όμως ξέρεις που να ψάξεις να το βρεις…

DEATHGASM

To Metalhead θα σε πονέσει πολύ στην ψυχή, θα σου βγάλει τα σωθικά. Το βρετανικό Deathgasm θα σου βγάλει τα σωθικά από τα γέλια, αλλά και από την αηδία: Ένα απολαυστικό splatter, το απόλυτο gore από την εποχή του Evil Dead του Σαμ Ράιμι και του Braindead του Πίτερ Τζάκσον. Με υψηλές δόσεις black χιούμορ, με κανιβαλίστικο χαβαλέ και ένα σωρό απίθανες μαλακίες που δεν θα πάψεις λεπτό να γουστάρεις!

Ο τυπάκος είναι ένας άρρωστος μεταλάς διαλυμένης οικογένειας που πάει να ζήσει σε συγγενείς του, με σεμνότυφους και θρήσκους θείο και θεία και έναν ξάδερφο που το bullying είναι το αγαπημένο του σπορ. Γρήγορα δημιουργεί μια παρέα με έναν άλλο μεταλά και άλλους δύο, που αποτελούν αντικείμενο χλευασμού στο σχολείο.

deathgasm-header

Φτιάχνουν μια μέταλ μπάντα και στα χέρια τους πέφτουν κάποιες νότες γραμμένες από έναν θρυλικό frontman μιας πάλαι ποτέ ακραίας και μυθικής μπάντας. Δεν ξέρουν όμως ότι παίζοντας αυτές τις νότες θα ξυπνήσουν μια… αρχαία σατανική οντότητα που θα δαιμονίσει όλη την πόλη και θα αρχίσει να σκοτώνει ο ένας τον άλλο!

Πολύ αίμα, πάρα πολύ αίμα, ξεκοιλιάσματα, ανοιγμένα κεφάλια, χίλιοι και ένας τρόποι να σκοτώσεις κάποιον με απίθανα όπλα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, με ισχυρή δόση black χιούμορ και το κυριότερο: Πολύ metal μουσική για να πηγαίνει πάνω-κάτω το κεφάλι σε όλη την διάρκεια της ταινίας! Ψάξε βρες το!

Metalhead 70x100.indd

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ