Αυτός είναι ο πιο φανατικός οπαδός των Iron Maiden!
Music

Αυτός είναι ο πιο φανατικός οπαδός των Iron Maiden!

Είμαστε κι εμείς που πηγαίνουμε σε 3-4 συναυλίες κάθε καλοκαίρι (άντε και καμία τον χειμώνα) και λέμε ότι… πηγαίνουμε σε συναυλίες, και είναι και ο Fernando Leal που έχει δει live μόνο… 230 φορές τους Iron Maiden!

Γράφει ο Νίκος Ράλλης

Για να καταλάβετε, ο τύπος δεν γουστάρει στην άδειά του να πάει σε μια παραλία, αλλά προτιμά να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, από το Μεξικό μέχρι την Αυστραλία και ό,τι υπάρχει ανάμεσα τους, οπουδήποτε παίζουν οι Maiden. «Αυτές είναι οι διακοπές μου. Γιατί να κάτσω σε μια παραλία για 15 μέρες; Μου φαίνεται χάσιμο χρόνου», λέει στο ισπανικό VICE!

Μόλις 16 χρονών ήταν όταν «κόλλησε» με τον Steve Harris (στις φωτογραφίες μαζί…) και την παρέα του, όταν ένας συνάδελφος του πατέρα του τον πήγε στο φεστιβάλ Rockodromo, στη Μαδρίτη, το μακρινό 1986. Ε, αυτό ήταν! Έχοντας προμηθευτεί λίγες μέρες νωρίτερα το Somewhere in Time, που μόλις είχε κυκλοφορήσει, και έχοντας εντυπωσιαστεί από τις… τρομακτικές τραγουδάρες και εικόνες του άλμπουμ, το μόνο που απέμενε ήταν να δει από κοντά τους Λονδρέζους…

«Από τότε έχω δει όλες τους τις συναυλίες στην Ισπανία», τονίζει και αποκαλύπτει, αφήνοντάς μας… ξερούς: «Μέχρι που δραπέτευσα από το στρατόπεδο που υπηρετούσα, σκαρφαλώνοντας από ένα παράθυρο, και με πλήρη στρατιωτική περιβολή, για να μη χάσω μια συναυλία! Ντρέπομαι μόνο, ακόμη και σήμερα, που εμφανίστηκα με ξυρισμένο κεφάλι»!

Δεν ήθελε και πολύ, λοιπόν, για να φτάσει σε άλλο επίπεδο την… τρέλα του! Κατάλαβε πως δεν του αρκεί να βλέπει τους Iron Maiden μόνο στη χώρα του, όταν και όποτε την επισκέπτονταν. Έκανε κράτει όλον τον χειμώνα και στην καλοκαιρινή του άδεια… μην τον είδατε! Πήγε στο Λονδίνο, όπου «ήταν άλλη φάση να τους βλέπω εντός έδρας» και από εκεί, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες… παντού! Μεξικό, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ντουμπάι…

11640406_1605920183009830_1156718798_o1

«Δεν έχω παιδιά, αυτοκίνητο ή κάποιο δάνειο, οπότε έχω λεφτά. Για λόγους υγείας δεν μπορώ να πιώ, οπότε δεν βγαίνω και πολύ. Απλά κοιτάω να κλείνω τα εισιτήρια μου νωρίς και τις περισσότερες φορές κοιμάμαι στο αεροδρόμιο, μιας και έτσι μου βγαίνει πιο φτηνά. Το ταξίδι μου από την Ινδία στο Ντουμπάι μού πήρε μόνο τέσσερις μέρες», τονίζει στο Vice, απαντώντας στην απορία μας «που… διάολο βρίσκει τα λεφτά;», ενώ και στη δεύτερη απορία μας «τι γίνεται με τη δουλειά του;», μας αφήνει με το στόμα ανοικτό: «Το αφεντικό μου παίζει κομβικό ρόλο σε αυτή την ιστορία.

Είναι σχετικά ελαστικός με τις άδειες που μου δίνει και δεν τον ενδιαφέρει αν καμιά φορά εμφανιστώ στη δουλειά κατευθείαν από το αεροδρόμιο. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η οργάνωση αυτών των ταξιδιών δεν είναι πια τόσο εύκολη. Παλαιότερα διάλεγα τις μέρες που ήθελα να φύγω χωρίς πολύ σκέψη, αλλά πλέον το αφεντικό μου θέλει να τον προειδοποιώ αρκετά νωρίτερα για το πότε θέλω να φύγω για περιοδεία με την μπάντα».

Μετά από όλα αυτά, το φοβερό είναι πως ο Fernando δεν θεωρεί πως το επίπεδο αφοσίωσής του είναι κάτι το… τρομερό, αφού, όπως λέει: «Ξέρω έναν Ελβετό που έχει πάει σε περισσότερες από 300 συναυλίες τους»!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ;

(εμείς ας αρκεστούμε στο youtube…)

https://youtu.be/p_K6sl4jp3A

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ