Τα θύματα στη μεγάλη μάχη του Game of Thrones ήταν πολύ λιγότερα από ότι περιμέναμε
News

Τα θύματα στη μεγάλη μάχη του Game of Thrones ήταν πολύ λιγότερα από ότι περιμέναμε

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ GAME OF THRONES

Οι δημιουργοί και οι πρωταγωνιστές του μας είχαν υποσχεθεί μία μάχη χωρίς προηγούμενο στο τρίτο επεισόδιο του Game of Thrones και εκπλήρωσαν την υπόσχεση τους με το The Long Night. Οι νεκροί, με αρχηγό τον Night King φτάνουν στο Γουίντερφελ, τα κάνουν όλα λίμπα και παίρνουν μαζί τους πολλές ζωές πρωταγωνιστών. Όχι όμως όσες θα δικαιολογούσε το μέγεθος αυτής της μάχης, αφού πολλοί χαρακτήρες μοιάζει να γλιτώνουν την τελευταία στιγμή, απλά και μόνο επειδή ίσως να είναι σημαντικοί για την πλοκή.

Ο Night King πέφτει και αυτός νεκρός από τα χέρια της Άρυα, έτσι μπαίνει όπως όλα δείχνουν ξαφνικό τέλος στην απειλή των White Walkers τρία επεισόδια πριν το τέλος της σειράς. Ακολουθεί η (όχι και τόσο μεγάλη λίστα) όσων αποχαιρέτησαν το Game of Thrones το βράδυ της Κυριακής.

Θύμα No. 1: Dolorous Edd (Ben Crompton). Ο αρχηγός της Νυχτερινής Φρουράς είναι το πρώτο θύμα των White Walkers στη μεγάλη μάχη του Γουίντερφελ. Ήταν ένας χαρακτήρας που τον είδαμε για πρώτη φορά πίσω στη δεύτερη σεζόν και από τότε είχε σταθερή παρουσία. Έπεσε νεκρός προσπαθώντας να προστατέψει τον Σαμ. Τον μαχαίρωσαν από πίσω.


Θύμα No. 2: Lyanna Mormont (Bella Ramsey). Η πιτσιρίκα που έκλεψε τις καρδιές του κοινού είχε ηρωικό θάνατο. Ένας γίγαντας έρχεται μπροστά της αλλά αυτή δεν κάνει πίσω. Ο γίγαντας τη σηκώνει στον αέρα και τη συνθλίβει όμως η μικρή προλαβαίνει πριν αφήσει την τελευταία της πνοή να τον σκοτώσει καρφώνοντας το δρακόγυαλο στο μάτι του.


Θύμα No. 3: Beric Dondarrion (Richard Dormer). Είχε πεθάνει πολλές φορές όμως ο Θόρος τον έφερνε πάντα πάλι πίσω. Παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού είναι αυτός που δίνει κουράγιο στο κυνηγόσκυλο κατά τη διάρκεια της μάχης και τον πείθει να μπουν μέσα στο κάστρο για να προστατέψουν την Άρυα. Στη τελική του μάχη κλείνει το πέρασμα στους νεκρούς και δίνει πολύτιμο χρόνο στους άλλους δύο για να προστατευθούν. Ο Άρχοντας του Φωτός τον έφερνε πίσω για ένα σκοπό και τώρα αυτός ο σκοπός εκπληρώθηκε λέει η Μελισσάνδρη στην Άρυα.

Θύμα No. 4: Theon Greyjoy (Alfie Allen). Προσπάθησε πολύ να εξιλεωθεί για τα όσα έκανε και τα κατάφερε. Ο Θίον προστάτεψε μέχρι τέλους τον Μπραν και τα έβαλε μέχρι και με τον Night King. Είσαι καλός άνθρωπος, του λέει ο Μπραν και αυτό του δίνει την ώθηση για μία τελευταία προσπάθεια κόντρα στον μεγάλο εχθρό, όμως ο Night King τον αποφεύγει και τον σκοτώνει εύκολα.

Θύμα No. 5: The Night King. Κι όμως! Στο τρίτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν της σειράς ο Night King πέφτει νεκρός και μαζί του διαλύεται ο στρατός των White Walkers αλλά και ο Vicerion. Και ενώ πάντα πιστεύαμε ότι το τέλος του θα έρθει μετά από μία μάχη με τον Τζον Σνόου, τελικά αυτή που δίνει το θανατηφόρο χτύπημα είναι η Άρυα σε μία σκηνή φτιαγμένη για πανηγυρισμούς. Το στιλέτο της μικρής Σταρκ είναι αυτό που κάποτε χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Μπραν και σε μεγάλο βαθμό ξεκίνησε τα όσα έγινε στη συνέχεια στο Γουέστερος.

Θύμα No. 6: Jorah Mormont (Iain Glen). Προστατεύει την Ντενέρις μέχρι την τελευταία του πνοή. Τον μαχαιρώνουν πολλές φορές αλλά αυτός εκεί, αποδεικνύει την πίστη και την αγάπη του προς την Καλίσι για μία ακόμα φορά και λέει αντίο στη σειρά μετά από οκτώ χρόνια σταθερής παρουσίας.

Θύμα No. 7: Melisandre (Carice Van Houten). Είχε πει ότι θα επιστρέψει και το έκανε. Γλιτώνει από τα χέρια του Ντάβος αφού του λέει ότι έτσι κι αλλιώς θα είναι νεκρή μέχρι την αυγή και η συμβολή της είναι καθοριστική. Αρχικά ανάβει τα σπαθιά των Ντοθράκι, στη συνέχεια βάζει φωτιά στην τάφρο και τέλος θυμίζει στην Άρυα τα λόγια που της είχε πει πολλά χρόνια πριν δίνοντας έτσι την παρότρυνση που χρειαζόταν για να εκτελέσει την αποστολή της. Τελικά, βγάζει το μενταγιόν που την κρατούσε νέα και πέφτει νεκρή λίγο μετά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ