Αυτό το βιβλίο είναι το κλειδί για την κόλαση
News

Αυτό το βιβλίο είναι το κλειδί για την κόλαση

Στα λατινικά ο τίτλος του είναι Clavis Inferni και σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό για τις πραγματικές του ρίζες, την ταυτότητα του συγγραφέα ή τους σκοπούς της δημιουργίας του.

Το μόνο που ξέρουν οι ιστορικοί είναι ότι το βιβλίο με την ονομασία το «κλειδί της κόλασης»  γράφτηκε κάποια στα τέλη του 18ου αιώνα και περιέχει έναν συνδυασμό προσευχών στα λατινικά και τα εβραϊκά, ανατριχιαστικά σύμβολα του αποκρυφισμού παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν στην αλχημεία και διάφορα τελετουργικά που καλούν ή εξορίζουν μυστηριώδη πλάσματα.

Θα μπορούσε κάποιος να το αποκαλέσει μία πραγματική εκδοχή του Necronomicon που εμπνεύστηκε ο H.P. Lovecraft.

L0036627 Pentagram seal, from Cyprianus, 18th C

Παρά την αινιγματική του φύση, δεκάδες θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει για την δημιουργία αυτού του βιβλίου, με τις περισσότερες να το συνδέουν με την μυστηριώδη προσωπικότητα του M.L. Cyprianus.

Σύμφωνα με κάποιες όχι και τόσο αληθοφανείς εκδοχές ο Cyprianus ήταν ένας μάγος με καταγωγή από τη Δανία, τόσο διαβολικός που εξορίστηκε από την κόλαση από τον ίδιο τον Σατανά και έγραψε στην συνέχεια εννέα βιβλία για τις μαύρες τέχνες.

Άλλες θεωρίες συνδέουν το βιβλίο με έναν μάγο του μεσαίωνα που ασπάστηκε στο χριστιανισμό αλλά διατήρησε τις occult τεχνικές του ανάμεσα στις οποίες ήταν η δυνατότητα να καλεί και να εξορίζει δαίμονες.

L0036620 The serpent Ouroboros, from Cyprianus, 18th C

Μία άλλη θεωρία τοποθετεί το βιβλίο στο μαύρο σχολείο του Wittenburg της Γερμανίας που αποτέλεσε την έμπνευση για την Freiburg Tanzakademie στο αριστουργηματικό SUSPIRIA του Dario Argento.

key 3

To πραγματικό νόημα πίσω από τα αινιγματικά σύμβολα και τα παράξενα σχέδια που υπάρχουν στο  Clavis Inferni ίσως να έχουν χαθεί για πάντα αφού όπως λένε οι ιστορικοί, οι αλχημιστές και όσοι ασχολούνταν με παρόμοιας φύσης πράγματα χρησιμοποιούσαν ειδικούς κώδικες και γλώσσες για να κρατούν τα ευρήματα τους μυστικά.

L0036628 Dragon devouring a lizard, from Cyprianus, 18th C

Χωρίς το «κλειδί» της αποκρυπτογράφησης πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ τι σημαίνουν όλα όσα υπάρχουν στο βιβλίο και τι είδους μυστήρια πλάσματα μπορούσαν να κληθούν από τα τελετουργικά που παρουσιάζει.

Εκτός και αν θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας και να το κάνετε εσείς. Ολόκληρο το βιβλίο έχει σκαναριστεί και υπάρχει online εδώ.

Πηγή: blumhouse.com

[iframe]<a href=” https://roxx.gr/radio/”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2016/01/radio-arthro.png ” width=”750″ height=”148″>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: