Αυτή είναι μια ελληνική διασκευή στο Firestarter των Prodigy!

Roxx |

Έχουμε για εσάς μία ακουστική διασκευή σε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των Prodigy, το Firestarter! Το τραγούδι είναι μέρος της θεατρικής παράστασης Samotnosc που ανεβαίνει εδώ και λίγες ημέρες κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια).

Ερμηνεύει ο Γιώργος Λιάκος.Πληροφορίες για την παράσταση:

Samotnosc, μια άγνωστη λέξη. Μια οθόνη έτοιμη να δεχτεί τις προβολές των χαρακτήρων του έργου, της Ιουλίας και του Νικηφόρου. Μιας εμμονικά μοναχικής γυναίκας και ενός ερωτικά υπερδραστήριου μεσήλικα. Δύο ανθρώπων ακραία διαφορετικών και συγκρουόμενων μέσα στην αναγκαστική συμβίωσή τους, σε μια Αθήνα που ο πληθυσμός της αλλάζει. Τι τους δένει σε αυτή τη συμβιωτική σχέση; Κοινό σημείο αναφοράς και για τους δύο, η μοναξιά και η αναγκαστική διαχείριση της. Για πόσο μπορούν να αντέξουν τη μοναξιά; Τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για να την αντέξουν; Ο νεαρός μετανάστης που βρίσκεται στο δρόμο τους θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των προσδοκιών τους;

Οι εικόνες είναι η νέα γλώσσα. Οι έννοιες αλλάζουν. Τι είναι βία; Τι είναι φιλία; Τι είναι επιβίωση; Τι είναι αγάπη; Τι είναι έρωτας; Τι είναι πορνογραφία; Στην παράσταση Samotnosc, το επί σκηνής θεατρικό δρώμενο, άλλοτε κινείται σε ένα επίπεδο παράλληλο με το κείμενο, δημιουργώντας με τα σκηνικά, τους ηθοποιούς και τα βίντεο μια ρεαλιστική πραγματικότητα –αυτή των χαρακτήρων του έργου- και άλλοτε αποδομεί αυτή την πραγματικότητα, για να φέρει στην επιφάνεια όσα οι χαρακτήρες του έργου έχουν κρύψει για μια ζωή. Η σκηνή του θεάτρου Αγγέλων Βήμα παρουσιάζεται στον θεατή σαν ένα ενιαίο θεατρικό γλυπτό φτιαγμένο από εικόνες.

Συντελεστές:

Κείμενο Άννελη Ξηρογιάννη
Σκηνοθεσία – εικαστικό περιβάλλον – κοστούμια Παντελής Μάκκας
Κατασκευή σκηνικού ρούχου Δάφνη Μαρκάκη
Μουσική Τηλέμαχος Μούσας
Επιμέλεια κίνησης Ρόζα Προδρόμου
Φωτισμοί Ολυμπία Μυτιληναίου
Makeup – Hair styling Έφη Κορμά
Βοηθός σκηνοθέτη Χρήστος Καραγεώργος

Παίζουν:

Δάφνη Μαρκάκη
Δημήτρης Ντάσκας
Γιώργος Λιάκος

Εμφανίζονται:

Εβελίνα Αραπίδη
Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη
Αντώνης Πριμηκύρης

Τοποθεσία: Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Πληροφορίες / Κρατήσεις:ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ