Adrian Smith: «Οι Iron Maiden δεν θα παίξουν ποτέ funk»
News

Adrian Smith: «Οι Iron Maiden δεν θα παίξουν ποτέ funk»

Πίσω στον Ιούλιο, όταν οι Iron Maiden κυκλοφόρησαν το Writing on the Wall ως πρώτο single μέσα από το Senjutsu, πολλοί είχαν ξαφνιαστεί από τις country επιρροές σε σημεία, αφού το συγκρότημα δεν μας έχει συνηθίσει σε πολλές αλλαγές στον ήχο του.

Ο Andrian Smith που έγραψε το τραγούδι μαζί με τον Bruce Dickinson, μίλησε στο Triple M Hard N Heavy της Αυστραλίας το χαρακτήρισε folky/country τονίζοντας ότι είναι λογικό που προκάλεσε έκπληξη στο κοινό.

«Για μένα είναι περισσότερο αγγλικό folk. Και αν ακούσεις παλιό αγγλικό folk, θα δεις ότι πιθανότατα έφτασε στην Αμερική πριν από πολλά χρόνια και εκεί έμπλεξε με άλλα ήδη όπως τα blues, δημιουργώντας την αμερικάνικη country μουσική. Αν πας λοιπόν πίσω στις ρίζες καταλαβαίνεις ότι είναι folky» τόνισε ο κιθαρίστας και σε περίπτωση που κάποιος μπορεί να μην άκουσε καλά, έσπευσε να διευκρινίσει.

«Folky, όχι funky. Αν υπάρχει κάτι που δεν θα κάνουν παίξουν ποτέ οι Iron Maiden είναι funk.  Όσο και να μου αρέσει δεν νομίζω ότι θα το κάνουμε ποτέ. Φαντάζεσαι τον Steve Harris να χτυπάει το μπάσο; Αλλά ο Nicko είναι ο καλύτερος funk ντράμερ που θα ακούσεις ποτέ. Μπορεί να παίξει τα πάντα». 

To Senjutsu των Iron Maiden κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου και ανέβηκε στο νούμερο 2 των αγγλικών charts και στο νούμερο 4 του Billboard.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ