Οι δέκα καλύτεροι τρίτοι δίσκοι αγγλόφωνων ελληνικών σχημάτων από τους Noise Figures
News

Οι δέκα καλύτεροι τρίτοι δίσκοι αγγλόφωνων ελληνικών σχημάτων από τους Noise Figures

Η έντονη συναυλιακή δραστηριότητα των Noise Figures, εντός και εκτός Ελλάδας, θα έλεγε κανείς πως είναι και το σήμα κατατεθέν τους. Η δισκογραφική τους συνέπεια (τρεις πλήρεις κυκλοφορίες και δύο EPs μέσα σε έξι χρόνια) έρχεται απλά να συμπληρώσει το παζλ μιας μπάντας εργατικής που όμως έχει και κάτι να πει μουσικά, κάτι στο οποίο μοιάζουν τα τελευταία χρόνια να συμφωνούν σύσσωμοι κοινό και μουσικοκριτικοί.

Εμπνευσμένο από τη θεωρία του πνευματισμού και επηρεασμένο από προσωπικά βιώματα, το “Telepath” του 2018 είναι ένα concept album, στο οποίο γίνεται πιο αισθητή από ποτέ η εμμονική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Αποκαλύπτοντας μια διαφορετική πλευρά και προσωπικότητα τους, οι Noise Figures γεφυρώνουν εδώ κάθε μουσικό μονοπάτι που διένυσαν ανά τα έτη -από τα heavy blues μέχρι το psych garage- σε έναν παροξυσμικό fuzz ίλιγγο! Οι ίδιοι αποκαλούν τον ήχο τους psychic fuzz!

Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία του τρίτους άλμπουμ αλλά και την εμφάνιση τους στο Temple την Πέμπτη 3 Μαΐου, οι Noise Figures επέλεξαν για το Roxx  τους αγαπημένους τους ΤΡΙΤΟΥΣ δίσκους αγγλόφωνων ελληνικών σχημάτων. Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα και λίγα λόγια από το συγκρότημα για τον καθένα.

APHRODITE’S CHILD – 666 (1972)

Ένας από τους πιο σημαντικούς και φιλόδοξους δίσκους στην ιστορία της ελληνικής μουσικής με τεράστιο εκτόπισμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

LAST DRIVE – BLOOD NIRVANA (1990)

Ίσως ο πιο επιδραστικός αγγλόφωνος δίσκος για εφηβικά μας χρόνια.

ROTTING CHRIST – NON SERVIAM (1994)

Έχοντας περάσει και από αυτή τη φάση, οι Rotting Christ είναι ακόμα η αγαπημένη μας ελληνική metal μπάντα.

ZIGGY WAS – UNICORN PAN (1997)

Ο τρίτος και καλύτερος δίσκος μιας από τις πιο άρτιες εγχώριες μπάντες των 90’s.

PLANET OF ZEUS – VIGILANTE (2014)

Με παραγωγή τσιμέντο, songwriting υψηλού επιπέδου και τον Μπάμπη να καταθέτει ψυχούλα, ο πλανήτης Δίας μας προσφέρει εναν δίσκο ορόσημο στην ελληνική heavy rock σκηνή.

BABY GURU – MARGINALIA (2014)

Οι μελωδίες και το εκπληκτικό rhythm section των baby guru είναι πάντα για σεμινάριο. Εδώ όλα αυτά μαζί συμπληρώνονται με την άψογη παραγωγή του δίσκου.

THE BIG NOSE ATTACK – 69 (2015)

Τα αδέρφια απο το Μπραχαμι παίζουν και ζουν τα blues καλύτερα απο τον καθένα σε αυτήν την χώρα και μας δίνουν άλλο ενα διαμαντάκι.

VODKA JUNIORS – CLUB RIOT (2015)

Οι βότκες μετά από 8 χρόνια από το δεύτερο τους άλμπουμ επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο. Με ένα τριπλό(!) επικό cd.

1000MODS – REPEATED EXPOSURE TO (2016)

Είναι στα καλύτερά τους και πώς να μην είναι όταν βγάζουν ένα τόσο καλό δίσκο που από το πρώτο ριφ του Above 179 δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα.

ACID BABY JESUS – LILAC DAYS (2017)

Οι Acid Baby ωριμάζουν και από δίσκο σε δίσκο γίνονται όλο και καλύτεροι με αποκορύφωμα το Lilac Days, που ακούγεται νεράκι από το πρώτο κομμάτι μέχρι το τελευταίο.


The Noise Figures “Telepath” live in Athens

Special guest: The Steams

Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Πέμπτη 3 Μαϊου 2018

Πόρτες: 21:00

Event page: www.facebook.com/events/1895119400521161

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  • Προπώληση: 6€
  • Ταμείο: 8€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ