Civil War: Πάρε θέση τώρα!
News

Civil War: Πάρε θέση τώρα!

Γράφει ο Χρήστος Κασσός

Με την νέα ταινία της Marvel να έρχεται ένιωσα την ανάγκη να πάρω θέση στο δίλημμα team Captain America ή team Iron Man, να διαλέξω πλευρά στο εμφύλιο και να καταγράψω τις σκέψεις μου.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω δει την ταινία, δεν ξέρω πόσο θα πλησιάζει στο comic , δεν εξετάζω τους λόγους του εμφυλίου και η μόνη πληροφόρηση που έχω είναι οι όποιες ειδησούλες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Δεν θα λάβω υπόψη μου το ρόστερ (τα μέλη αν θέλετε) που απαρτίζουν την κάθε ομάδα για να επιλέξω, αλλά θα επικεντρωθώ στους δύο αρχηγούς.

Ο κυριότερος λόγος για να διαλέξω πλευρά είναι η τελευταία σκηνή του πρώτου Iron Man που συνδυάζει το coolness του  Tony Stark με το πέσιμο της αυλαίας υπό τους ήχους των Black Sabbath.

Ναι λοιπόν, επιλέγω team Iron Man. Θα μπορούσα να γράφω μέρες ολόκληρες για τους λόγους που κάνουν τον Tony Stark και το κουστούμι του τον πιο γαμηστερό υπερήρωα σε όλα τα comic σύμπαντα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ αλλά δεν θα το κάνω.

Αντίθετα θα σας πω γιατί αντιπαθώ τον Steve Rogers (τον Captain America δηλαδή). Για αρχή το όνομα «Captain America» είναι ελεεινό και τρισάθλιο και μου προκαλεί τρομερή αμηχανία . Δεν έχω κάτι με την Αμερική φυσικά, ο λόγος που το απεχθάνομαι είναι η παντελής απουσία φαντασίας κατά την ονοματοδοσία.

Η αλήθεια είναι ότι ο Steve Rogers είναι εξαιρετικά φλώρος για τα γούστα μου και γίνεται εξαιρετικά κουραστικός με το πόσο συμπονετικός, καλόψυχος και συνεσταλμένος είναι.  Έλεος με τα καλά παιδιά ! Ο Captain America έχει καταντήσει ο Γιάννης Πλούταρχος της Marvel.

Chris-Evans-Captain-America-Trilogy

Επίσης ας μην ξεχνάμε το origin story του. Ένας απλός τυπάκος που τον φόρτωσαν αναβολικά. Σήμερα Captain, οι όμοιοι σου τρώνε από 2 χρόνια έως και ισόβιο αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να είσαι και πολύ περήφανος που κατάφερες να ηγείσαι των Avengers μόνο και μόνο επειδή  έκανες χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Επίσης είναι απαράδεκτο υπερήρωας να κυκλοφορεί με μεταλλικό φρίσμπι. Αυτό. Χωρίς επιχειρήματα.
Μην μένεις λοιπόν αμέτοχος. Πάρε θέση τώρα !

Λέμε ΟΧΙ στην πλάνη του Captain America. Λέμε ΟΧΙ στον πιο αδιάφορο χαρακτήρα που έχει εμφανιστεί σε comic.

Έλα μαζί μας !

Στην team Iron Man έχουμε όλα αυτά τα γκάτζετ που θα ήθελες να έχεις χωρίς να σου χρειάζονται πουθενά.  Και τον νέο Spiderman.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ