Οι 25 καλύτερες στιγμές στην ιστορία του Game of Thrones
News

Οι 25 καλύτερες στιγμές στην ιστορία του Game of Thrones

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Η μεγάλη ώρα έφτασε. Το Game of Thrones επιστρέφει στις οθόνες μας την Κυριακή 14 Απριλίου και φυσικά το περιμένουμε με κομμένη την ανάσα.

Μιλάμε για την δημοφιλέστερη σειρά παγκοσμίως που η προβολή της αποτελεί ένα μεγάλο event και φυσικά ο 8ος κύκλος με τα έξι επεισόδια θα είναι αυτός που θα ρίξει οριστικά την αυλαία.

Με αυτή λοιπόν την αφορμή, συγκεντρώσαμε 25 στιγμές που μετέτρεψαν το Game of Thrones σε παγκόσμιο φαινόμενο. Δολοφονίες, ανατροπές, γάμοι που δεν κατέληξαν και τόσο καλά, αποκεφαλισμοί, δράκοι, ανάσταση δράκου και άλλα τέτοια ωραία. Παίρνουμε βαθιά ανάσα και ξεκινάμε.


O Θίον καταλαμβάνει το Γουίντερφελ

Υπήρχε μία εποχή που ο Θίον νόμιζε ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Μεγαλωμένος από τους Σταρκ, αποφασίζει να δαγκώσει το χέρι που τον τάιζε έτσι κάνει «ντου» και καταλαμβάνει το Γουίντερφελ κάνοντας πολύ κόσμο να πιστέψει ότι είχε σκοτώσει τα δύο πιο μικρά αδέλφια. Το πληρώνει από τότε βέβαια και με μεγάλο τόκο.

https://youtu.be/820GWUI5jDQ


Ο Ρομπ Σταρκ ανακηρύσσεται King in the North

Θυμάστε τι ωραία φάση ήταν αυτή; Όλοι πιστεύαμε ότι οι Σταρκ είναι έτοιμοι να πάρουν την εκδίκηση τους για τον θάνατο του Νεντ και ο Ρομπ θα οδηγούσε τον στρατό του ενάντια στους Λάνιστερ και θα τους διέλυε; Πόσο ωραία νιώσαμε όταν βλέπαμε τους άρχοντες του Βορρά να τον ανακηρύσσουν «King in the North» και φωνάζαμε και εμείς μαζί τους; Δεν χρειάζεται να σας θυμίσουμε από τώρα πως κατέληξε αυτή η ιστορία. Ακολουθεί πολύ πιο κάτω.


H Ντενέρις καίει ζωντανούς τους αφέντες των σκλάβων

Ήταν η στιγμή που η Ντενέρις έγινε αυτό που είναι σήμερα. Με μία μόνο λέξη (Dracarys), δίνει το σύνθημα στους δράκους για να κάψουν τους αφέντες. Έτσι, βλέπουμε για πρώτη φορά ξεκάθαρα, ότι το να έχεις στην κατοχή σου δράκους, σου δίνει όπως και να το κάνουμε ένα πλεονέκτημα, ενώ από τότε απέκτησε και τον στρατό των άσπιλων. Της πήρε βέβαια αρκετό καιρό από τότε για να πάρει επιτέλους την απόφαση να επιστρέψει στο Γουέστερος.

https://youtu.be/ICD5OyQ9zi8


Το «χρυσό» στέμμα του Βισέρις

Είναι από τις σκηνές που θα ταυτιστεί ο οποιοσδήποτε έχει συναναστραφεί ποτέ με έναν κομπλεξικό, υπερφίαλο, αλαζόνα και πάνω από όλα μαλάκα. Ο Καλ Ντρόγκο δείχνει στον Βισέρις ποιος είναι το αφεντικό και του φοράει το χρυσό… στέμμα που πάντα ήθελε. Μόνο που ταυτόχρονα τον σκοτώνει κιόλας, σε μία από τις σπάνιες feel good στιγμές των πρώτων τριών σεζόν.


Το ντου της Ντενέρις καβάλα στον Ντρόγκον στη μάχη με τους Λάνιστερ

Μεταξύ μας τώρα, το τέταρτο επεισόδιο της 7ης σεζόν ήταν πιθανότητα το καλύτερο. Μετά από δύο διαδοχικές ήττες η Ντενέρις αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και οδηγεί τον στρατό της στη μάχη, καβάλα στον Ντρόγκον. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον δράκο σε μάχη τέτοιας έκτασης και απέδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο Γουέστερος.

https://youtu.be/VvtVK3GxoO4


Tower of Joy – King in the North Reloaded

Τα οράματα του Μπραν μας οδήγησαν πίσω στο χρόνο εκεί που ο πατέρας του προσπαθώντας να σώσει την αδερφή του, Λιάνα, έρχεται αντιμέτωπος με τη βασιλική φρουρά. Όταν βγαίνει νικητής και ανεβαίνει στον πύργο βλέπει την αδελφή του ετοιμοθάνατη. Του ζητά να της υποσχεθεί κάτι. Φυσικά και η υπόσχεση έχει να κάνει με την ασφάλεια του νεογέννητου μωρού της που δεν είναι άλλος από τον Τζον Σνόου, στα μάτια του οποίου πάμε αμέσως μετά την ώρα που οι άρχοντες του Βορρά τον ανακηρύσσουν King in the North. Ανατριχίλες.

https://youtu.be/r5krxJdnknE


Η συνάντηση στο Dragonpit

Μετά από τόσα χρόνια, το 90% των κεντρικών χαρακτήρων που είχαν απομείνει στη σειρά, βρίσκονται για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο. Η σκηνή εκπληρώνει απόλυτα τον στόχο της, με τα βλέμματα των ηθοποιών πολλές φορές να είναι αρκετά για να μεταφέρουν την ένταση της στιγμής.


Η Άρια επιστρέφει στο Γουέστερος και παίρνει την εκδίκηση της

Μπορεί για δύο χρόνια να τη βλέπαμε να εκπαιδεύεται στο Μπράβος και η ιστορία της εκεί να μην ήταν και η πιο ικανοποιητική, όμως η Άρια μας αντάμειψε, όταν μέσα σε ένα επεισόδιο επέστρεψε στο Γουέστερος, πήγε στο Κάστρο του Φρέι, σκότωσε δύο από τους γιούς του, μετα κομμάτια τους μαγείρεψε μία πίτα και την πρόσφερε στον πατέρα τους. Λίγο μετά τον σκότωσε στην αίθουσα που είχαν δολοφονηθεί η μητέρα και ο αδελφός της. Όλοι μας πανηγυρίσαμε λίγο παραπάνω σε αυτή τη σκηνή.

https://youtu.be/fw72ejliSYU


Ο θάνατος του Μικροδάχτυλου

Ο Μικροδάχτυλος ήταν ίσως ο μεγαλύτερος παίκτης στο παιχνίδι του θρόνου. Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιο ήταν το τελικό του πλάνο, αφού οι αδελφές Σταρκ τον ξεγέλασαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο. Το πόσο εύκολα βγήκε από τη μέση πάντως μας μοιάζει αρκετά βιαστικό και ήταν μία θυσία στον… θεό των καταιγιστικών εξελίξεων, αφού η σειρά έφτανε στο τέλος και οι δημιουργοί ήθελαν να κλείνουν τις εκκρεμότητες τους.

https://youtu.be/l3hTmUKR7LI


Ο Τζέιμι ρίχνει τον Μπραν από το παράθυρο

Το φινάλε του πρώτο επεισοδίου της πρώτης σεζόν, ήταν αυτό που μας έκανε να καταλάβουμε ότι αυτή η σειρά δεν είναι σαν τις άλλες. Ο Μπραν βλέπει από το παράθυρο τον Τζέιμι να κάνει σεξ με τη αδελφή του. Ο Τζέιμι τον προλαβαίνει, τον πιάνει και με πολύ κάζουαλ τρόπο, απλά τον πετάει από το παράθυρο. «Τι κάνω για την αγάπη» αναρωτιέται την ίδια στιγμή και ναι αυτή δεν ήταν μία σειρά όπως όλες οι άλλες.


Η φουλ επίθεση των White Walkers

Το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του όγδοου επεισοδίου του 5ου κύκλου μας έδωσε μία πολύ μικρή γεύση από την δυναμική των νεκρών. Γιατί ο πραγματικός εχθρός στη σειρά ήταν πάντα οι White Walkers, αλλά ελάχιστοι στο Γουέστερος είχαν καταλάβει πόσο μεγάλος ήταν ο κίνδυνος.

https://youtu.be/K34lCM-PxQI


Η διαδρομή της ντροπής για την Σέρσεϊ

Οι μαλακίες που έχει κάνει η Σέρσεϊ όλα αυτά τα χρόνια χρειάζονται πάνω από τέσσερα χέρια για να μετρηθούν στα δάχτυλα. Στην 5η σεζόν όμως βρήκε τον δάσκαλο της στο πρόσωπο του High Sparrow που δεν καταλάβαινε από βασιλιάδες, βασίλισσες και άλλα τέτοια. Έτσι η η Σέρσεϊ ομολογεί πιστεύοντας ότι θα τη γλυτώσει με δύο Πάτερ Ημών. Τη γλυτώνει όμως περπατώντας γυμνή στους δρόμους της πόλης υπομένοντας το ανελέητο λιντσάρισμα. Πήρε την εκδίκηση της αργότερα πάντως.

https://youtu.be/pSRPRsqqIho


Η μάχη του Blackwater

Το ένατο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου είναι ένα από τα ελάχιστα επεισόδια της σειράς που εστιάζουν σε μία μόνο τοποθεσία χωρίς να πηγαίνουν από εδώ και από εκεί. Η μάχη είναι μεγαλειώδης και τα κόλπα του Τίριον είναι φινετσάτα και… φλογερά.

https://youtu.be/WcLoA9m-tiU


Ο Τύριον σκοτώνει τον πατέρα του

Όπως έπρεπε. Με τα παντελόνια κάτω, εκεί που δεν το περίμενε με τίποτα. Γιατί όταν ζεις τη ζωή σου καταστρέφοντας τις ζωές των άλλων, κάποια στιγμή αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ή όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα γυρίσει ως βέλος που θα σε τρυπήσει από τη μία πλευρά και θα βγει από την άλλη.

https://youtu.be/u1xDX1OUnd8


Η γέννηση των δράκων

Εκεί που λες πάει τρελάθηκε η Ντενέρις που μπαίνει στη φωτιά, γιατί συνήθως αυτό παθαίνει όποιος λέει «θα μπω μέσα στη φωτιά και θα είμαι εντάξει», βγαίνει την επόμενη ημέρα κυρία και με κάτι γλυκά δρακάκια γύρω της. Βέβαια τα δρακάκια άργησαν να μεγαλώσουν και μέχρι τότε δεν ήταν πιο χρήσιμα από ότι είναι τα καναρίνια αλλά και πάλι. Το να έχεις δράκο ποτέ δεν έφυγε από τη μόδα.

https://youtu.be/ACHEISPQohY


Ο θάνατος και η ανάσταση του Βισέριον

Το επεισόδιο της 7ης σεζόν που δείχνει την αποστολή πέρα από το τείχος είναι από τα πιο πολυσυζητημένα της σειράς. Και όχι μόνο για καλούς λόγους. Το φινάλε είναι φυσικά εντυπωσιακό, με τον Night King να σκοτώνει τον Βισέριον και στη συνέχεια να τον φέρνει ξανά στη ζωή ως το προσωπικό του μεταφορικό και καταστροφικό μέσο, αλλά το πώς εξελίχθηκε το επεισόδιο με όλες αυτές τις μετακινήσεις σε χρόνο μηδέν, αφαίρεσαν πόντους από το τελικό αποτέλεσμα.

https://youtu.be/MJ6ayvGPP0g


Η μάχη των μπάσταρδων

Ίσως η καλύτερη σκηνή μάχης που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στις οθόνες μας, στο επεισόδιο που έχει την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα επεισόδια της σειράς (μαζί με το φινάλε της ίδιας σεζόν και το Rains of Castamere). Η σκηνοθεσία ήταν μαεστρική, ο Τζον Σνόου δεν πλήρωσε τη μαλακία που έκανε εγκαταλείποντας το σχέδιο που ο ίδιος είχε εκπονήσει και η μάχη κερδήθηκε. Μπορεί όλοι να περιμέναμε την εξέλιξη αυτή και να μην υπήρχαν εκπλήξεις, αλλά δεν είναι κακό που και που να κερδίζει στο Game of Thrones αυτός που θέλουμε.


Η Σέρσεϊ σκοτώνει το 1/3 των πρωταγωνιστών

Τα πρώτα 25 λεπτά του φινάλε της έκτης σεζόν είναι από μόνα τους μία μικρή ταινία. Μια ταινία με τη σκηνοθεσία της Σέρσεϊ που βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της για εκδίκηση απέναντι σε αυτούς που της πήγαιναν κόντρα την προηγούμενη διετία. Μία ταυτόχρονη και φλογερή εκδίκηση με τη φωτιά να καίει τον ναό, τον High Sparrow, τους πιστούς, τους μισούς Ταϊρέλ αλλά είχε και μία παράπλευρη απώλεια. Την αυτοκτονία του Τόμεν. Η μουσική που ντύνει τη σκηνή απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα που βάζει σφραγίδα πάνω σε ολόκληρο τον έκτο κύκλο της σειράς.


Hold the Door

Αυτή ήταν η πιο θλιβερή στιγμή ολόκληρου του έκτου κύκλου. Ο θάνατος του Χόντορ ήταν συγκλονιστικός αλλά ακόμα πιο συγκλονιστική ήταν η αποκάλυψη της προέλευσης του ονόματος και του προβλήματος του. Ήταν επίσης η στιγμή που ο Μπραν συνειδητοποίησε ότι οι δυνάμεις του είναι αληθινές.


Η πτώση του τείχους

Οι White Walkers είχαν κάνει την εμφάνιση τους στην πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου της σειράς. Για επτά χρόνια έκαναν βόλτες γύρω από το τείχος. Ο Night King όμως καβάλα στον Βισέριον, γκρεμίζει το τείχος και δίνει την ευκαιρία στο στρατό του να μπει στο Γουέστερος. Στο τέλος της σεζόν, ο χειμώνας ήρθε οριστικά. Και μαζί του και οι νεκροί.


O θάνατος του Τζόφρι

Ήταν κάτι που το περιμέναμε πως και πως. Δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα συμβεί (για όσους δεν είχαν διαβάσει τα βιβλία πάει αυτό), αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να μπει ένα τέλος στην ιστορία αυτού του μαλακισμένου. Και μπορεί να μην το ευχαριστηθήκαμε όσο θα θέλαμε, αφού συνέβη στα πρώτα επεισόδια της τέταρτης σεζόν και δεν είχαμε προλάβει ακόμα να μπούμε φουλ σε ρυθμούς, αλλά στο διάολο να πάει και ακόμα παραπέρα.

https://youtu.be/ifx0Fg_drBI


Η μάχη του Όμπεριν με το Βουνό

Αν και νέος χαρακτήρας στη σειρά ο Όμπεριν κατάφερε μέσα σε λίγα επεισόδια να γίνει από τους αγαπημένους του κοινού. Είχε έτοιμη την ατάκα, μπορούσε να ρίξει ξύλο, είχε έρθει για να κόψει κώλους Λάνιστερ, οπότε όλα πάνω του έμοιαζαν ιδανικά. Ήταν ένα πρόσωπο που μπορούσαμε να ακολουθήσαμε. Μόνο που στη μάχη με το Βουνό, αντί να τελειώνει τη δουλειά, συνέχισε τις ερωτήσεις. Και την πάτησε.


Το δολοφονικό πέσιμο στον Τζον Σνόου

Στο φινάλε της 5ης σεζόν ο Τζον Σνόου, πέφτει νεκρός από μαχαιριές των… αδελφών του στη Νυχτερινή Φρουρά. Για τον επόμενο ένα χρόνο οι θεωρίες ήταν ατελείωτες, αλλά οι δημιουργοί επέμεναν ότι ο Σνόου είναι νεκρός. Τελικά ήταν νεκρός, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ αφού η Μελισάνδρη τον επανέφερε στη ζωή και ταυτόχρονα τον απάλλαξε από τους όρκους της φρουράς.

https://youtu.be/n6DmWeJtKKs


Ο αποκεφαλισμός του Νεντ Σταρκ

Αυτή ήταν η πρώτη στιγμή στο Game of Thrones που καταλάβαμε ότι σε αυτή τη σειρά δεν μετράνε τα πρόσωπα, αλλά η ιστορία. Ο πρωταγωνιστής, ο άνθρωπος της ηθικής, ο άνθρωπος του σωστού και του δίκαιου. Όλα αυτά ναι. Όταν όμως όλα αυτά είναι o Sean Bean, ακόμα και αν δεν είχαμε διαβάσει τα βιβλία, θα έπρεπε να την έχουμε μυριστεί τη δουλειά.

https://youtu.be/0MgjP_0iFm0


Ο Ματωμένος Γάμος

Τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να πάρει την κορυφή. Ποτέ ξανά για μία σειρά δεν υπήρξε τόση μαζική απογοήτευση, τόση θλίψη, τόσο μεγάλο σοκ, τόση έκπληξη, τόσα κλάμα και ότι άλλο σε υπερβολή μπορούμε να φανταστούμε. Ο Ματωμένος Γάμος είναι ίσως η πιο συγκλονιστική στιγμή στην ιστορία της τηλεόρασης, που μας αφήνει να μαζεύουμε το σαγόνι μας από το πάτωμα. Η απουσία μουσικής στους τίτλους τέλους μας φέρνει σε επαφή με τη σιωπή μας μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι στο διάολο είδαμε.

https://youtu.be/ZnxvUuSzbMI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ