15 ατάκες μαθήματα ζωής από τον Άιρτον Σένα
News

15 ατάκες μαθήματα ζωής από τον Άιρτον Σένα

Ήρθε, έζησε με πάθος, παρέδωσε μαθήματα ζωής και έφυγε κάνοντας αυτό που αγαπούσε. Ο λόγος για τον Άιρτον Σένα, ο οποίος την 1 Μαΐου του 1994 ταξίδεψε για άλλους κόσμους, ζώντας το πάθος του που δεν ήταν άλλο από τους αγώνες της Formula 1.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών, κατά τη διάρκεια του ιταλικού γκραν πρι, ωστόσο τα όσα είχε πει μέχρι τότε είναι ικανά να αλλάξουν την κοσμοθεωρία του καθενός.

Σας παρουσιάζουμε 15 ατάκες του τρεις φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή για τη ζωή, τους στόχους και τα όρια των ανθρώπων:

«Συνεχώς πηγαίνω όλο και παραπάνω, μαθαίνοντας τα δικά μου όρια, του σώματός μου τα όρια και τα ψυχολογικά μου όρια. Αυτός είναι ο τρόπος που ζω».

EFDA Formula Ford 2000 Championship, Jyllandsring, Denmark, 22 August 1982.

«Τη στιγμή που θα νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος, ο πιο γρήγορος και πως κανένας δεν μπορεί να σε φτάσει, τότε είναι που γίνεσαι… εύθραυστος».

senna

«Οι αγώνες, ο ανταγωνισμός είναι στο αίμα μου. Είναι μέρος της ζωής μου. Μπορώ να το κάνω αυτό όλη μου τη ζωή».

Ayrton-Senna-the-reigning-016

«Μία ημέρα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θα νομίσεις ότι έχεις φτάσει στα όρια σου. Όταν αγγίξεις αυτό το όριο και πεις μέχρι εδώ, τότε κάτι ξαφνικά συμβαίνει και μπορείς να πάς λίγο παρακάτω. Με τη δύναμη του μυαλού, την αποφασιστικότητα και το ένστικτο μπορεί να πετάξεις ψηλά».

«Είμαι ένας προνομιούχος άνθρωπος. Έχω μία καλή ζωή. Ωστόσο, ότι έχω το έχω καταφέρει με αφοσίωση και  μεγάλη θέληση να εκπληρώσω τους στόχους μου. Το να καταφέρεις μία νίκη, σημαίνει να κερδίσεις στη ζωή, όχι στους αγώνες. Πρέπει να έχεις δύναμη και αποφασιστικότητα και να κάνεις ότι κάνεις με αγάπη και πίστη στο Θεό. Μία μέρα θα επιτυξεις το στόχο σου και θα γίνεις πετυχημένος άνθρωπος».

17-ayrton-senna-qvvvvuotes-to-jump-start-your-engine

«Η αίσθηση του φόβου είναι συναρπαστική. Η πρόκληση είναι να βρεις νέους κινδύνους».

17-ayrton-senna-quotes-to-jump-start-yoψψψur-engine

«Ένας πλούσιος άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει σε ένα νησί που υποφέρει από φτώχια. Όμως όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα. Όλοι πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στους άλλους».

17-ayrton-senna-quotes-to-jump-start-your-engine 3

«Ξαφνικά συνειδητοποίησα πως δεν οδηγούσα το μονοθέσιο συνειδητά. Το οδηγούσα με ένα είδος ενστίκτου, ήμουν σε μία διαφορετική διάσταση».

17-ayrton-senna-quotes-to-jump-start-your-engine 1

«Δεν έχω είδωλα. Θαυμάζω τη δουλειά, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα».

17-ayrton-senna-quotes-to-jump-sasasstart-your-engine

«Το μεγαλύτερό μου λάθος; Δεν το έχω κάνει ακόμη».

17-ayrton-senna-quotes-to-dsdsdjump-start-your-engine

«Επιλέγεις τι είναι αυτό που θέλεις. Αν διαλέξεις το σωστό, θα επωφεληθείς στη συνέχεια. Αν επιλέξεις λάθος σε τρεις μήνες θα καταλάβεις ότι είχες κάνει λάθος και σε έξι μήνες θα πληρώνεις για αυτό».

17-ayrton-senna-quotes-to-jump-start-yourssss-engine

«Όσο καλύτερα ξέρεις τον εαυτό σου, τόσο πιο εύκολα μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Το κλειδί για όλα είναι η δυνατότητα που έχουμε να δημιουργούμε τον εαυτό μας, να τον γνωρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

17-ayrton-senna-quotes-to-jump-start-your-engsaasine

«Δεν έχω γεννηθεί για να είμαι 2ος, 3ος και 5ος».

17-ayrton-senna-quotes-to-jump-start-your-enginecccc

«Οι μηχανές δεν έχουν χαρακτήρα και ο χαρακτήρας είναι αυτό που ψάχνουν οι διαφημιστές και οι χορηγοί. Στην κορυφή υπάρχουν προσωπικότητες με δύσκολους χαρακτήρες, όσοι δεν είναι στην κορυφή δεν έχουν αποτελέσματα και καμία αξιοπιστία. Για αυτό πρέπει να μειώσουμε το κόστος παραγωγής των μονοθεσιών, ώστε να επιστρέψουμε σε μία εποχή που η έμφαση θα δίνεται στους ανθρώπους και όχι στους υπολογιστές».

17-ayrton-senna-quotes-to-jump-start-your-engine

«Αν ποτέ πάθω κάποιο ατύχημα θα ήθελα να πεθάνω απευθείας. Δεν μπορώ να με φανταστώ σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Αν είναι να ζω, θέλω να το κάνω με ένταση. Θα κατέστρεφα τη ζωή μου αν ήταν να τη ζω… μερικώς».

maxresdefault

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ