Οι 10 πιο βαρβάτες στιγμές της 6ης σεζόν του Game of Thrones
News

Οι 10 πιο βαρβάτες στιγμές της 6ης σεζόν του Game of Thrones

Μπαίνοντας στην έκτη σεζόν του Game of Thrones ξέραμε ότι θα κολυμπήσουμε σε αχαρτογράφητα νερά.

Το υλικό από τα βιβλία του George RR Martin είχε τελειώσει, το έκτο βιβλίο δεν κυκλοφόρησε τελικά πριν την έναρξη της σεζόν (και ακόμα το περιμένουμε) και το θέμα του Τζον Σνόου κυριαρχούσε στις συζητήσεις για περίπου έναν χρόνο.

Μιλάμε ίσως για την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της σειράς μαζί με την πρώτη, με μερικές από τις πιο βαρβάτες στιγμές που έχουμε δει μέχρι σήμερα και την πλοκή να κινείται με τέτοιους ρυθμούς που μας δείχνει ότι βαδίζουμε με γοργό βήμα προς το φινάλε.

Έτσι λοιπόν, κάτσαμε και διαλέξαμε τις δέκα πιο βαρβάτες στιγμές της έκτης σεζόν και τις έχουμε εδώ για εσάς. Πάμε να μετρήσουμε αντίστροφα.

10) H Μελισάνδρη αποκαλύπτει την πραγματική της εμφάνιση

Το πρώτο επεισόδιο της φετινής σεζόν έκλεισε με μία σκηνή που μας άφησε όλους με το σαγόνι στο πάτωμα. Η Μελισάνδρη κοιτάει τον εαυτό της στον καθρέφτη, βγάζει τα ρούχα της, αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά το καταπληκτικό κορμί της αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά αυτό που βλέπουμε είναι μια γυναίκα απροσδιόριστης ηλικίας (πολύ πολύ μεγάλης) και μένουμε με την εντύπωση ότι τελικά οι δυνάμεις της είναι πραγματικές.

9) Ανέστησαν τον πεθαμένο

Και ήταν τελικά πραγματικές οι δυνάμεις της Μελισάνδρης αφού αυτό που όλοι περιμέναμε για ένα περίπου χρόνο έγινε. Μετά από δύο επεισόδια που βλέπαμε τον Τζον Σνόου νεκρό πάνω σε ένα τραπέζι, η κοκκινομάλα έκανε τα μαγικά της και σε μια σκηνή που έμοιαζε να κρατάει δυο ώρες ο Σνόου άνοιξε τα μάτια του. Είχε πολλά να κάνει στη συνέχεια.

8) Τα σκυλιά κατασπαράζουν τον Ράμσεϊ

Από τις προηγούμενες σεζόν ο ΡάμσεΪ Μπόλτον μας είχε κάτσει στο σβέρκο. Το διεστραμμένο του μυαλό μοίραζε πόνο, αίμα και θάνατο και ήταν λογικό ότι κάποια στιγμή θα πληρωνόταν με το ίδιο νόμισμα. Αυτή που το χάρηκε περισσότερο από όλους ήταν Σάνσα που λίγο μετά τη νίκη των Σταρκ στη μάχη των μπάσταρδων παρέδωσε τον Ράμσεϊ στις ορέξεις των πεινασμένων σκυλιών του.

7) Η Ντενέρις βάζει φωτιά στους Ντοθράκι

Από το φινάλε της πρώτης σεζόν και μετά δεν είχαμε δει τη Ντενέρις να παίζει με τη φωτιά. Το έκανε μέσα στην αίθουσα των Ντοθράκι που πίστευαν ότι αυτή που είχαν μπρος΄τα τους ήταν μια ξανθούλα που θα τη γλεντήσουν όλοι. Τελικά η ξανθούλα τους γλέντησε η ίδια με ευκολία και τους έκανε κάρβουνο, θυμίζοντας μας για μία ακόμη φορά ότι παραμένει ο πιο δυνατός παίκτης της σειράς.

6) H Ντένερις σαλπάρει για Γουέστερος

Και αφού έχει μαζέψει ένα σωρό συμμάχους η Ντενέρις στο φινάλε της έκτης σεζόν αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να σαλπάρει για Γουέστερος προσφέροντας ένα αίσθημα ανακούφισης σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια φώναζαν, τελείωνε και ξεκόλλα από την Ανατολή.

5) Η Άρια επιστρέφει στο Γουέστερος και παίρνει την εκδίκηση της

Μπορεί για δύο χρόνια να τη βλέπαμε να εκπαιδεύεται στο Μπράβος και η ιστορία της εκεί να μην ήταν και η πιο ικανοποιητική, όμως η Άρια μας αντάμειψε όταν μέσα σε ένα επεισόδιο επέστρεψε στο Γουέστερος, πήγε στο Κάστρο του Φρέι, σκότωσε δύο από τους γιούς του, τους έβαλε σε μία πίτα και την πρόσφερε στον πατέρα τους. Λίγο μετά τον σκότωσε στην αίθουσα που είχαν δολοφονηθεί η μητέρα και ο αδελφός της. Όλοι μας πανηγυρίσαμε λίγο παραπάνω σε αυτή τη σκηνή.

4) Η μάχη των μπάσταρδων

Ίσως η καλύτερη σκηνή μάχης που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στις οθόνες μας και από το επεισόδιο που αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε άλλο τηλεοπτικό επεισόδιο στην ιστορία. Η σκηνοθεσία ήταν μαεστρική, ο Τζον Σνόου δεν πλήρωσε τη μαλακία που έκανε εγκαταλείποντας το σχέδιο που ο ίδιος είχε εκπονήσει και η μάχη κερδήθηκε. Μπορεί όλοι να περιμέναμε την εξέλιξη αυτή και να μην υπήρχαν εκπλήξεις αλλά δεν είναι κακό που και που να κερδίζει στο Game of Thrones αυτός που θέλουμε.

3) Tower of Joy – King in the North

Τα οράματα του Μπραν μας οδήγησαν πίσω στο χρόνο εκεί που ο πατέρας του προσπαθώντας να σώσει την αδερφή του έρχεται αντιμέτωπος με τη βασιλική φρουρά. Όταν βγαίνει νικητής και ανεβαίνει στον πύργο βλέπει την αδελφή του ετοιμοθάνατη. Του ζητά να της υποσχεθεί κάτι. Φυσικά και η υπόσχεση έχει να κάνει με την ασφάλεια του νεογέννητου μωρού της που δεν είναι άλλος από τον Τζον Σνόου, στα μάτια του οποίου πάμε αμέσως μετά την ώρα που οι άρχοντες του Βορρά τον ανακηρύσσουν King in the North. Ανατριχίλες.

2) Hold the Door

Αυτή ήταν η πιο θλιβερή στιγμή ολόκληρου του τέταρτου κύκλου. Ο θάνατος του Χόντορ ήταν συγκλονιστικός αλλά ακόμα πιο συγκλονιστική ήταν η προέλευση του ονόματος και τους προβλήματος του. Ήταν επίσης η στιγμή που ο Μπραν συνειδητοποίησε ότι οι δυνάμεις του είναι αληθινές.

  1. 1) Η Σέρσεϊ σκοτώνει το 1/3 των πρωταγωνιστών

Τα πρώτα 25 λεπτά του φινάλε της έκτης σεζόν είναι από μόνα τους μία μικρή ταινία. Μια ταινία με τη σκηνοθεσία της Σέρσεϊ που βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της για εκδίκηση απέναντι σε αυτούς που της πήγαιναν κόντρα την τελευταία διετία. Μία ταυτόχρονη και φλογερή εκδίκηση που έβαλε φωτιά και έκαψε τον ναό, τον High Sparrow, τους πιστούς, τους μισούς Ταϊρέλ αλλά είχε και μία παράπλευρη απώλεια. Την αυτοκτονία του Τόμεν. Η μουσική που ντύνει τη σκηνή απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα που βάζει σφραγίδα πάνω σε ολόκληρο τον έκτο κύκλο της σειράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ