10 ερωτήσεις για το rock’n’roll: Με τους Supersoul, The Buzzdealers και 7-Odds
News

10 ερωτήσεις για το rock’n’roll: Με τους Supersoul, The Buzzdealers και 7-Odds

Του Μάριου Αποστόλου

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία τους στο ΙΛΙΟΝ Plus (Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα), την Πέμπτη 2 Μαρτίου, οι τρεις Αθηναϊκές μπάντες των Supersoul, TheBuzzdealers και 7-Odds, έκατσαν κάτω από το μικροσκόπιό μας. Θα μπορούσαμε να τους ρωτήσουμε οτιδήποτε, η αίσθηση όμως πως η συγκεκριμένη συναυλία θα μπορούσε εν δυνάμει να αποτελεί το απόλυτο rock’n’roll γεγονός (μόνο η παρουσία μας εκεί θα μας πείσει για αυτό), μας έδωσε κίνητρο για κάτι πιο στοχευμένο.

Ρωτήσαμε λοιπόν και τις τρεις μπάντες από 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ROCK’N’ROLL. Τι είναι το rock’n’roll; Ποιος είναι rock’n’roll και ποιος δεν είναι; Θα το θυσίαζαν; Θα φαντάζονταν τη ζωή τους χωρίς αυτό; Μοιάζουν οι απαντήσεις των τριών σχημάτων μεταξύ τους; Όλα αποκαλύπτονται στο παρακάτω κείμενο. Let there be rock!


SUPERSOUL

Τι είναι για εσάς το rock’n’roll;

Το μεγαλείο της αλητείας των Beatles. Το “VoodooChile” στη σκηνή του Woodstock. Η κατεστραμμένη και καταστροφική φωνή του TomWaits.

Ποιο είναι το πιο ένοχο rocknroll μυστικό σας;

Δε θα ήταν ούτε ένοχο, ούτε rocknroll αν το διηγούμασταν ανοιχτά. Καταστάσεις, συνειρμός των οποίων προκαλεί νευρικό γέλιο, συνήθως σε στιγμές που δε θα ‘πρεπε να γελάμε…

Καλύτερα μιας ώρας rocknroll ζωή; Θα αλλάζατε το lifestyle σας σε κάτι πιο mainstream και γιατί;

Aν μας παίρνει για παραπάνω από μία ώρα, τότε εχθρός του πολύ είναι το περισσότερο. Ποιός είπε πως το rock’n’roll δεν μπορεί να είναι mainstream?

Ποια είναι η πιο rocknroll στιγμή που έχετε ζήσει;

Η στιγμή που ανάψαμε και οι τρεις τσιγάρο με τον zippo που χει χαραγμένο το όνομα του ντεμπούτου μας “FaithBender”LP, στο άδειο τότε IntrepidFox.

Ποια είναι η πιο rocknroll μπάντα που υπάρχει εκεί έξω;

Οι Tame Impala. Αυτό που συμβαίνει στις συναυλίες τους είναι ατόφιο rock’n’roll.

Τι συνιστά μια αγνή rocknroll συναυλία;

Αλκοόλ, δυνατή μουσική, νικοτίνη, ιδρώτας και καύλα.

Ποια είναι η πιο rocknroll προσωπικότητα που γνωρίζετε;

Μακάρι να τον γνωρίζαμε προσωπικά, αλλά αυτός είναι ο JeffBuckley. Προφανώς αν “φύγει” κανείς από ασφυξία τραγουδώντας το “WholeLottaLove”, τότε σίγουρα τον διαπέρασε το rock’n’roll.

Ποιο είναι το απόλυτο rocknroll ποτό;

Orock’n’roll μύλος αλέθει, οτι προκαλεί μέθη.

Ποιο είναι το απόλυτο rocknroll τραγούδι;

“BackintheUSSR”. Συνοψίζει την έννοια σε δυόμισι λεπτά.

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε το rocknroll;

Εξαιρετικά χουντικά.


THE BUZZDEALERS

Τι είναι για εσάς το rock’n’roll;

OKimFowley είχε πει “Το rock’n’roll είναι μία πυρηνική έκρηξη πραγματικότητας σε έναν βαρετό κόσμο όπου κανείς δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλειώδης”. Το rock’n’roll είναι σίγουρα συναίσθημα, είναι sexy, σου δημιουργεί ανατριχίλες (αυτές που ξεκινάνε από τη ραχοκοκαλιά) και είναι αυτό που μας κινεί πολλές φορές να βλέπουμε αλλιώς το γύρω κόσμο. Το πρώτο ουσιαστικά rock’n’roll κομμάτι που άκουσα προσωπικά στη ζωή μου ήταν το “Black Dog” των Led Zeppelin, από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ήξερα πως δεν υπήρχε επιστροφή.

Ποιο είναι το πιο ένοχο rock’n’roll μυστικό σας;

Δεν θα είναι μυστικό άμα στο πούμε..

Καλύτερα μιας ώρας rock’n’roll ζωή; Θα αλλάζατε το lifestyle σας σε κάτι πιο mainstream και γιατί;

Από τη στιγμή που το rock’n’roll μας κάνει χαρούμενους και δημιουργικούς, τότε καλύτερα μια ζωή γεμάτη rock’n’roll! Όσον αφορά τους όρους τύπου “mainstream” ή “underground”κλπ,δεν είμαστε οι κατάλληλοι να απαντήσουμε ακριβώς γιατί δεν μας αρέσουν και οι ταμπέλες τόσο. Το rock’n’roll είναι mainstream σύμφωνα με τον όρο της λέξης, μπορεί να μην είναι τόσο στην Ελλάδα που mainstream είναι το σκυλάδικο και το φλωροpop αλλά αν η μουσική μας γινόταν ευρέως γνωστή δεν θα μας χάλαγε καθόλου.Το να δημιουργείς μουσική είναι σαν να δίνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου.Nιώθεις καλά όταν αυτό που έχεις στο κεφάλι σου το ενσαρκώνεις με νότες-στίχο και το χρωματίζεις με την αισθητική σου. Αν όλο αυτό το πακέτο το ενστερνιστεί και το κοινό, τότε ακόμα καλύτερα.Άλλωστε δεν νομίζω να υπάρχει μουσικός που να μην του αρέσει έστω και λίγο η ανταπόκριση. Δεν θα αλλάζαμε το χαρακτήρα της μουσικής μας όμως ντε και καλά, για να μπούμε σε μια mainstream νόρμα, ο στόχος είναι το ανάποδο. Παραμένουμε ανοιχτόμυαλοι γιατί παντού μπορείς να βρεις ερεθίσματα και όταν γράφουμε, αυτό που  κάθεται καλά στο αυτί μας το κρατάμε, και ελπίζουμε να κάθεται καλά και σε άλλα αυτιά, τόσο απλά.

Ποια είναι η πιο rock’n’roll στιγμή που έχετε ζήσει;

Το να φορτώνεις ένα αμάξι ή ένα van και να πηγαίνεις από πόλη σε πόλη για να μεταδόσεις τη μουσική σου είναι το πιο αγνό rock’n’roll feeling, μαζί φυσικά με αυτά που γίνονται κατά τη διάρκεια του live (η και μετά).

Ποια είναι η πιο rock’n’roll μπάντα που υπάρχει εκεί έξω;

TheSonics! Οι τύποι είχαν να βγάλουν δίσκο από το 1967 (χρυσή εποχή για τη μουσική που μας αρέσει) και περίπου 50 χρόνια μετά, ήρθαν να μας ξαναδείξουν πως γίνεται! Η φάτσα του Freddie που είναι έτοιμη να εκραγεί όταν τραγουδάει, είναι όλα αυτά που περιγράφουμε για το feeling αυτού του μουσικού ιδιώματος! Το live τους τον Απρίλιο, είναι επικίνδυνο και δεν χάνεται!

Τι συνιστά μια αγνή rock’n’roll συναυλία;

Όταν κοινό και μπάντα ξεφεύγουν για λίγο από την πραγματικότητα τους και δίνουν αυθόρμητα τον καλύτερο τους εαυτό, τότε έχουμε μια αγνή ιδρωμένη και ειλικρινή rocknroll συναυλία. 

Ποια είναι η πιο rock’n’roll προσωπικότητα που γνωρίζετε;

Δεν νομίζω πως είναι τυχαίο, ότι τα πρώτα πρόσωπα που ήρθαν στο μυαλό είναι ο Lemmy και ο IggyPop.

Ποιο είναι το απόλυτο rock’n’roll ποτό;

Bourbon με ένα πάγο (οk ναι είναι και λίγο blues).

Ποιο είναι το απόλυτο rock’n’roll τραγούδι;

Αύριο μπορεί να σου πούμε άλλο, για σήμερα πάντως είναι το “Fire” από JimiHendrix.

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε το rock’n’roll;

Πολύ πιο βαρετά και με περισσότερους ανθρώπους στο ψυχιατρείο!

 


 7-ODDS

Τι είναι για εσάς το rock’n’roll;

Το rock’n’rollείναι ένα μεγάλο,βασικό κομμάτι της ζωής του καθενός από μας. Κομμάτι του χαρακτήρα μας…Κάτι σαν να είχε το λάδι που μας είχε βάλει ο παπάς!

Ποιο είναι το πιο ένοχο rock’n’roll μυστικό σας;

Αν και συνολική η ερώτηση, ωστόσο θα λέγαμε πως κάτι που μας κρατάει μαζί ως μπάντα,εκτός των προφανών κοινών στοιχείων,είναι και οι αχώνευτες αντιθέσεις μας.Αυτά για τα οποία θα μπορούσαμε να μην ανεχόμαστε στιγμή τον άλλο, εμάς με κάποιο περίεργο τρόπο, μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά!

Καλύτερα μιας ώρας rock’n’roll ζωή; Θα αλλάζατε το lifestyle σας σε κάτι πιο mainstream και γιατί;

Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κάποιος στη σημερινή κοινωνία στην οποία συμμετέχουμε πως θα μπορούσε να αρνηθεί μία καλή χρηματική εξαγορά του τρόπου ζωής; Είναι κάτι άλλωστε που το έχουμε δει να συμβαίνει σε πάρα πολύ κόσμο. Ομως δεν είμαστε ανήλικοι. Οπότε, μπορούμε να απαντήσουμε πως μάλλον έχουμε εδώ και χρόνια αποφασίσει για τις προτεραιότητές μας! Η απάντηση είναι πως μάλλον όχι.

Ποια είναι η πιο rock’n’roll στιγμή που έχετε ζήσει;

Η πρώτη φορά που βρεθήκαμε όλοι μαζί στην πρώτη μας κοινή πρόβα. Ξέραμε άμέσως, εκείνη τη στιγμή, πως είμαστε μπάντα όπως το θέλαμε!

Ποια είναι η πιο rock’n’roll μπάντα που υπάρχει εκεί έξω;

Πολύ φοβόμαστε πως ,ακριβώς επειδή πρόκειται για την ΠΙΟ rock’n’roll,μάλλον δεν θα την ξέρουμε! Ισως ούτε η μάνα τους…

Τι συνιστά μια αγνή rock’n’roll συναυλία;

Ισχυρότατο πάθος και ένταση.

Ποια είναι η πιο rock’n’roll προσωπικότητα που γνωρίζετε;

Ας πούμε Lemmy. Σίγουρα πολλοί οι αντάξιοί του αλλά αυτή είναι μία απολύτως σίγουρη απάντηση!

Ποιο είναι το απόλυτο rock’n’roll ποτό;

Ουίσκι (Όλων των ειδών).

Ποιο είναι το απόλυτο rock’n’roll τραγούδι;

Ντάξει, αυτή η ερώτηση απλά δεν έχει απάντηση. Χιλιάδες τραγούδια θα μπορούσαν να είναι η βέβαιη απάντηση.

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε το rock’n’roll;

Μία χαρά.Θα υπήρχε κάτι άλλο.Δεν ξέρουμε τι.Αλλά, με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος.


Οι Supersoul, The Buzzdealers και 7-Odds εμφανίζονται την Πέμπτη 2 Μαρτίου στο ΙΛΙΟΝ Plus (Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα). Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.facebook.com/events/390941537950058

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ