Βινύλια: Ξεπέρασαν για πρώτη φορά σε πωλήσεις τα CD από τη δεκαετία του ’80

Roxx |
Βινύλια: Ξεπέρασαν για πρώτη φορά σε πωλήσεις τα CD από τη δεκαετία του ’80 - Roxx.gr

Βινύλια- Πωλήσεις: Ζούμε σε μία εποχή που οι φυσικές πωλήσεις έχουν πάρει εδώ και πολλά χρόνια την κατιούσα με το streaming να κυριαρχεί στις προτιμήσεις των μουσικόφιλων. Όμως υπάρχει μία κατηγορία που ανθίζει και μάλιστα βρίσκεται στα καλύτερα της.

Είναι τα βινύλια και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν στην Αμερική τις πωλήσεις των CD για πρώτη φορά από τη δεκαετία του ’80.

Σύμφωνα με τη RIAA οι πωλήσεις των βινυλίων απέφεραν έσοδα 232 εκατομμυρίων δολαρίων από το σύνολο των 376 εκατομμυρίων των φυσικών πωλήσεων γενικότερα.

Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι για πρώτη φορά το σύνολο των φυσικών πωλήσεων και των ψηφιακών downloads, έπεσε κάτω από το σύνολο των κερδών που απέφεραν οι streaming πλατφόρμες. Η ραγδαία άνοδος στις πωλήσεις των βινυλίων αποδίδεται εν μέρει στο lockdown που οδήγησε πολύ κόσμο σε online αγορές προϊόντων.

Τα άλμπουμ που κυριάρχησαν σε αυτό το διάστημα στις πωλήσεις βινυλίων ήταν τα Slow Rush των Tame Impala, το New Abnormal των Strokes και το Ordinary man του Ozzy Osbourne.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ