Όχι, το Facebook δεν απειλεί τους καλλιτέχνες για τα live streaming

Roxx |
Όχι, το Facebook δεν απειλεί τους καλλιτέχνες για τα live streaming - Roxx.gr

Έγινε ένας μικρός χαμός τις προηγούμενες ημέρες με την ανακοίνωση του Facebook για επικείμενες αλλαγές στην πολιτική του στο θέμα της μουσικής που επιτρέπεται στα βίντεο που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα.

Πολλοί έσπευσαν να υποθέσουν ότι το Facebook σκοπεύει να απαγορεύσει τα live streaming των συγκροτημάτων, που στην εποχή της πανδημίας βρίσκονται σε ιδιαίτερη άνθιση και αποτελούν ένα τρόπο για να έρχονται οι μπάντες σε επαφή με το κοινό τους.

Τελικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού με μία καλύτερη ανάγνωση της νέας πολιτικής αλλά και με διευκρινίσεις που δόθηκαν από το ίδιο το Facebook, ο στόχος της νέας πολιτικής είναι κυρίως το να μην ανεβαίνουν από χρήστες ολόκληρες στούντιο εκτελέσεις τόσο στο Facebook αλλά και στο instagram. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις ζωντανές εμφανίσεις αλλά και με μικρά κλιπ στούντιο εκτελέσεων.

Αυτοί που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τη νέα πολιτική είναι οι DJ που ανέβαζαν ολόκληρα set τους στις δύο αυτές πλατφόρμες, αλλά οι μπάντες δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ