Μήνυση από τη χήρα του Chris Cornell στους Soundgarden για το πόσο που προσέφεραν για το ποσοστό της

Roxx |
Μήνυση από τη χήρα του Chris Cornell στους Soundgarden για το πόσο που προσέφεραν για το ποσοστό της - Roxx.gr

 

H κόντρα της Vicky Cornell με τους υπόλοιπους Soundgarden καλά κρατεί και οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν για ακόμα μία φορά στα δικαστήρια. Όπως αποκαλύπτει το TMZ, η χήρα του Chris, κατέθεσε μήνυση εναντίον των Kim ThayilMatt Cameron και Ben Shepherd με αφορμή την πρόταση που κατέθεσαν για εξαγορά του ποσοστού του άνδρα της στη μπάντα, που έφτασε τα 300.000 δολάρια.

Η Vicky Cornell θεωρεί ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό, ειδικά από τη στιγμή που υπήρχε πρόταση για τα master της μπάντας από εξωτερικό επενδυτή που έφτανε τα 16 εκατομμύρια δολάρια. Η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για να βρεθεί λύση.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της μπάντας, κατέθεσαν αυτή την πρόσφορα μετά από αίτημα των διαχειριστών της περιουσίας του Chris Cornell και σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία της Ουάσιγκτον. Ο υπολογισμός έγινε από ειδικό σε θέματα δικαιωμάτων της μουσικής βιομηχανίας και οι Soundgarden προσπάθησαν να έρθουν πολλές φορές σε συννενόηση με τη Vicky Cornell προσφέροντας περισσότερα χρήματα από όσα υπολόγιζαν οι ειδικοί. Τα τρία εναπομείναντα μέλη τονίζουν ότι δεν είναι θέμα χρημάτων για αυτούς αλλά αφορά τη έργο ζωής τους και τη μουσική κληρονομία τους.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή κόντρα μετά τον θάνατο του Chris Cornell το 2017, με τους Soundgarden να κατηγορούν τη Vicky ότι δεν τους δίνει πρόσβαση στις ηχογραφήσεις του Chris για το άλμπουμ που ετοίμαζαν πριν τον θάνατο του.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που είχαν κατατεθεί από την μπάντα, μπήκαν στο στούντιο και τον Απρίλιο του 2017, αλλά διέκοψαν τη διαδικασία για να ξεκινήσει τη μοιραία περιοδεία κατά την οποία ο Chris Cornell έβαλε τέλος στη ζωή του τον Μάιο εκείνης της χρονιάς.

Οι Soundgarden τόνιζαν ότι είχαν επικοινωνήσει με τη Vicky και αυτή είχε παραδεχθεί ότι τα τραγούδια δεν αποτελούν σόλο-έργο του άνδρα της. Η Vicky Cornell, στη μήνυση της, ζητούσε το υλικό να ολοκληρωθεί από τον παραγωγό με τον οποίο δούλευε ο Chris, στα προσωπικά του άλμπουμ, κάτι που είχαν αρνηθεί οι Soundgarden.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ