Τι πραγματικά σημαίνει η τελευταία «διαφήμιση» στο Wandavision;

Roxx |
Τι πραγματικά σημαίνει η τελευταία «διαφήμιση» στο Wandavision; - Roxx.gr

To Wandavision συνεχίζει την πορεία του στο Disney Plus με κάθε επεισόδιο που περνάει να μεγαλώνει το μυστήριο ενώ βαδίζουμε ολοταχώς προς το μεγάλο φινάλε. Και στο έκτο επεισόδιο της σειράς υπήρχε μία εσωτερική διαφήμιση που σε αντίθεση με τις προηγούμενες που είχαν προφανείς αναφορές στο παρελθόν της Wanda (όπως με τη SHIELD αλλά και τα γεγονότα του Lagos), είναι ανοιχτή σε πολλές ερμηνείες.

Στο stop-motion animation βίντεο που είναι αντλεί έμπνευση (όπως και ολόκληρο το επεισόδιο), από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ένας πιτσιρικάς βρίσκεται μόνος του και πεινασμένος σε ένα ερημικό νησί. Τότε εμφανίζεται ένας καρχαρίας που του προσφέρει ένα γιαούρτι με το όνομα ΥΟ Magic και του υπόσχεται ότι δεν θα πεινάσει ξανά.

Τότε η διαφήμιση παίρνει μία μακάβρια τροπή, αφού ο πιτσιρικάς δεν καταφέρνει να ανοίξει το γιαούρτι ο καιρός περνάει και τελικά πεθαίνει από την πείνα.

Οι θεωρίες που κυκλοφορούν για τη σημασία της διαφήμισης είναι πολλές, με τους περισσότερους να την παρομοιάζουν με τους κατοίκους του Westview που βρίσκονται υπό την επήρεια της μαγείας της Wanda και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν δεν ανήκουν στο σενάριο.

Εμείς όμως θα… συμπλεύσουμε με μία άλλη θεωρία. Είναι αυτή που μας βάζει φιτιλιές για την πραγματική ταυτότητα του Pietro που εμφανίστηκε στην πόρτα της Wanda. Αρχικά είναι εμφανές ότι ο καρχαρίας έχει τα ίδια χρώματα με τη στολή του Pietro για το Halloween ενώ και στο στιλάκι του (αυτή η σέρφερ-dude φάση) είναι παρόμοιο.

Επίσης ο καρχαρίας αποκαλεί τον πιτσιρικά στο νησί «little dude» όπως και ο Pietro τον γιο της Wanda. Αυτά τα δύο στοιχεία μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο Pietro που εμφανίστηκε στο Westview δεν είναι απλά μία μετενσάρκωση του αδελφού της Wanda σε άλλο σώμα (αυτό του Quicksilver από το σύμπαν των X-Men), αλλά κάποιος που ξέρει πολλά περισσότερα και ίσως να κινεί τα νήματα στην όλη υπόθεση.

Τέλος, αμέσως μετά τη διαφήμιση, ακούμε τον Pietro να αποκαλεί τον μικρό Tommy «Demon Spawn» (σ.σ. σπόρο του δαίμονα), κάτι που στέλνει το μυαλό  μας κατευθείαν στα κόμικ όπου τα παιδιά του Vision και της Wanda είναι κομμάτια του Mephisto.

Τώρα, επειδή βρισκόμαστε κοντά στο τέλος, θεωρούμαι δύσκολο να έχουμε αποκάλυψη νέου μεγάλου κακού (όπως ο Mephisto), αλλά δεν θα το αποκλείσουμε κιόλας, αφού η ιστορία που ξεκίνησε με το Wandavision αναμένεται να συνεχιστεί με το Mutiverse of Madness του Docro Strange.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ