Το Netflix είναι πολύ κοντά στη μεγαλύτερη αγορά δικαιωμάτων της ιστορίας του

Roxx |
Το Netflix είναι πολύ κοντά στη μεγαλύτερη αγορά δικαιωμάτων της ιστορίας του - Roxx.gr

Έτοιμο να ανοίξει για ακόμα μία φορά τον κουμπαρά του και να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ είναι το Netflix που βρίσκεται πολύ κοντά σε μία τεράστια συμφωνία για απόκτηση δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει το bloomberg, o «ηγέτης» στην αγορά του streaming βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αγορά των δικαιωμάτων ολόκληρου του καταλόγου του Ρόαλντ Νταλ. Και σε περίπτωση που δεν σας λέει κάτι το όνομα του σίγουρα έχετε ακούσει έργα του όπως το Charlie and the Chocolate Factory και η Matilda.

To Netflix πίσω στο 2018 είχε συμφωνήσει για με την εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο του συγγραφέα να πάρει απλά τα δικαιώματα για 16 τίτλους, έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως αυτή τη φορά πάει ένα βήμα παρακάτω και όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα είναι ο διαχειριστής του καταλόγου και θα μπορεί να κάνει ότι θέλει με τις ιστορίες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το κόστος της συμφωνίας, όμως υπολογίζεται ότι αυτή μπορεί να ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο.

Με βάση την προηγούμενη συμφωνία, βρίσκονται ήδη στα σκαριά animation ταινίες από τον Taika Waititi για τα Charlie and the Chocolate Factory και το σίκουελ Charlie and the Great Glass Elevator, αλλά και δύο ταινίες Matilda, η μία live action και η δεύτερη animation.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν αποκλείεται να μάθουμε στο event του Netflix που έρχεται το Σαββατοκύριακο με πολλές ανακοινώσεις για σειρές και ταινίες που θα δούμε το επόμενο διάστημα.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ