Ο Igor Cavalera για τις σβάστικες που φορούσαν οι Sepultura: «Ήταν ηλίθιο»

Roxx |
Ο Igor Cavalera για τις σβάστικες που φορούσαν οι Sepultura: «Ήταν ηλίθιο» - Roxx.gr

Υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες από την εποχή που τα μέλη των Sepultura ήταν ακόμα… ανήλικα που δείχνουν τον Igor, τον Paulo και τον Max να φορούν μπλουζάκια με σβάστικες. Σε συνέντευξη του, ο Igor Cavalera απολογείται και δηλώνει ότι ήταν απλά παιδική ηλιθιότητα με σκοπό να προκαλέσει.

«Όπως ξέρετε εκείνη την εποχή το punk ήταν στα ντουζένια του. Ο Sid Vicious των Sex Pistols φορούσε μία μπλούζα με σβάστικά και εμείς ως ηλίθια παιδιά, νομίζαμε ότι θα ήταν cool να το κάνουμε και εμεις.  Καποια στιγμή ένας φίλος μας από άλλη μπάντας, ήρθε και μας είπε ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι σοκαριστικό, αλλά απλά ηλίθιο».

Ο Igor τονίζει ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν φόρεσαν ξανά τις μπλούζες. «Αυτό ήταν το θέμα μερικές φορές με το punk εκείνη την εποχή. Ήθελε να σοκάρει αλλά ήταν απλά ηλίθιο».

«Το πιο σημαντικό μάθημα είναι ότι ως νέος πρεπει να μαθαίνεις από τα λάθη και να εξελίσσεσαι. Για αυτό πιστεύω ότι η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική. Πρέπει οι άνθρωποι να μορφώνονται και να ξέρουν την ιστορία και την σημασία αυτών των πραγμάτων και όχι απλά να φορούν κάτι για να σοκάρουν. Υπάρχουν πολλά από πίσω.

Η φωτογραφία είναι από το 1985 με τον Igor σε ηλικία 16 ετών.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ